Kaşarlı Patates Kavurması

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kaşarlı Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
3 adet büyük patates
Haşlamak için;
Üzerini geçecek kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesleri kavurmak için;
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 silme tatlı kaşığı tuz
2-3 kısım maydanoz
100 gram kaşar peyniri

Kaşarlı Patates Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel patateslerimizi dikey biçimde 4 modüle bölelim tencereye alalım.
Üzerine geçecek kadar su ek edip, tuzunu ekleyip, haşlamaya bırakalım.
Yumuşayan patateslerimizin suyunu süzüp, kenara alalım.
Ilıyan patateslerimizi küp küp dilimleyelim.
Bu ortada tavamıza zeytinyağını ekleyip, üzerine yemeklik doğradığımız soğan ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip, pembeleşene kadar kavuralım.
Pembeleşen soğanların üzerine tuz baharatlarını ekleyip, karıştıralım.
Ardından patatesleri ek edelim. 2- 3 dakika daha kavuralım.
Maydanoz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyelim. 2- 3 dakika daha pişirelim.
Kaşarlar eriyince ocağın altını kapatalım. Kaşarlı patates kavurması servise hazır afiyet olsun ️
Kaşarlı Patates Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kaşarlı Patates Kavurması Tanımı İçin Malzemeler 3 büyük patates Patatesleri haşlamak için; Patateslerin üzerini geçecek kadar su 1 tatlı kaşığı tuz Patatesleri kavurmak için; Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 büyük soğan 1 diş sarımsak 1 silme tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 3 adet patates 3 adet domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı toz biber 1 tutam tuz 3,5 yemek kaşığı sıvı yağ Az miktarda maydanoz Yeterli miktarda rendelenmiş kaşar Kaşarlı Patates Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Fırında Kaşarlı Patates Tanımı İçin Gereçler 5 tane haşlanmış patates Patatesleri evvelce biraz haşlamak için su 3 yemek kaşığı tereyağ Kekik ,tuz Kaşar Fırında Kaşarlı Patates Tanımı Yapılışı Patateslerimizi kabuklu olarak yapacağımız için güzelce yıkamamız gerekiyor. Sonrasında 1 cm...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kaşarlı Patates Musakka Tanımı İçin Malzemeler 500 gram kıyma 6 adet patates 1 adet kuru soğan büyük 1 adet domates 1 adet kırmızı kapya biber 2 adet yeșil biber 1 yemek kaşığı biber salçası Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
  • Soru
Patates Kavurması Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet büyük uzunluk patates 1 adet orta uzunluk soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağı 1 adet orta uzunluk sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 2 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı ucuyla karabiber 1 çay kaşığı ucuyla kimyon 1 çay kaşığı ucuyla pulbıber Patates Kavurması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt