Kaşarlı Patates Musakka Tanımı İçin Malzemeler
500 gram kıyma
6 adet patates
1 adet kuru soğan büyük
1 adet domates
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeșil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ kıymayı kavurmak için
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Kaşarlı Patates Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup yıkayalım, havlu kağıt ile kurulayalım.
Daha sonra halka halka dilimleyip bol kızgın sıvı yağ da artlı önlü hafif kızartıp havlu kağıt üzerine alalım .
Kızaran patatesleri fırın kabına bir sıra dizelim.
Ayrı bir kapta kıymayı kavuralım ,üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları, çok az sıvı yağ ekleyip 5-6 dk kavuralım.
Ardından ufak doğranmış biberleri ekleyip tekrar bir iki tıp karıștıralım.
Daha sonra tuzunu, baharatlarını ve salçalarını ek edelim .
Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Ardından bir çay bardağı suyu ek edip kısık ateşte 5-6 dk daha pişirip ocaktan alalım .
Fırın kabına dizdiğimiz kızarmış patateslerin üzerine kıymalı harçtan biraz ekleyip her yerine yayalım.
Harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, tekrar kızarmış patates dizelim .
Kalan kıymalı harcı eșit bir biçimde her yerine yayalım .
Üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında alt üst ayarda 10-15 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Kaşarlı Patates Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram kıyma
6 adet patates
1 adet kuru soğan büyük
1 adet domates
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet yeșil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ kıymayı kavurmak için
Kızartmak için ;
Sıvı yağ
Üzeri için;
1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
İnce kıyılmış maydanoz
Kaşarlı Patates Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patatesleri soyup yıkayalım, havlu kağıt ile kurulayalım.
Daha sonra halka halka dilimleyip bol kızgın sıvı yağ da artlı önlü hafif kızartıp havlu kağıt üzerine alalım .
Kızaran patatesleri fırın kabına bir sıra dizelim.
Ayrı bir kapta kıymayı kavuralım ,üzerine yemeklik doğranmış kuru soğanları, çok az sıvı yağ ekleyip 5-6 dk kavuralım.
Ardından ufak doğranmış biberleri ekleyip tekrar bir iki tıp karıștıralım.
Daha sonra tuzunu, baharatlarını ve salçalarını ek edelim .
Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edelim.
Ardından bir çay bardağı suyu ek edip kısık ateşte 5-6 dk daha pişirip ocaktan alalım .
Fırın kabına dizdiğimiz kızarmış patateslerin üzerine kıymalı harçtan biraz ekleyip her yerine yayalım.
Harcın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpelim, tekrar kızarmış patates dizelim .
Kalan kıymalı harcı eșit bir biçimde her yerine yayalım .
Üzerine tekrar rendelenmiş kaşar peyniri serpelim.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında alt üst ayarda 10-15 dk pişirelim.
İlk sıcaklığı çıkınca üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.
Kaşarlı Patates Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı