Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 yumurta (Sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Maya ve suyu çırpıcı ile karıştırıp mayayı etkinleştirelim sıvı yağ yumurta beyazı şeker tuz ve yoğurt ekleyelim karıştıralım.
En son unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım ben 6 bardak kadar kullandım unu ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurun üzerini kapatıp 50 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde kesimler alıp ortasına peynir koyup yuvarlayıp tepsiye dizelim. 10 dakika üzerini kuru bezle örtüp beklettikten sonra
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim afiyet olsun .
1 yumurta (Sarısı üzerine)
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı yoğurt (Oda ısısında)
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket instant maya
3 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
Kaşarlı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
Maya ve suyu çırpıcı ile karıştırıp mayayı etkinleştirelim sıvı yağ yumurta beyazı şeker tuz ve yoğurt ekleyelim karıştıralım.
En son unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğuralım ben 6 bardak kadar kullandım unu ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
Daha sonra hamurun üzerini kapatıp 50 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde kesimler alıp ortasına peynir koyup yuvarlayıp tepsiye dizelim. 10 dakika üzerini kuru bezle örtüp beklettikten sonra
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirelim afiyet olsun .