Son konular

Kaşarlı Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaşarlı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 yumurta
1 paket 10 gram instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
3,5-4 bardak elenmiş un
Üzeri İçin
2 yemek kaşığı pekmez
2 yemek kaşığı soğuk su
1 ölçü susam
İç Materyali İçin
Dilim kaşar peyniri (Siz isterseniz beyaz peynir ve maydanoz koyabilirsiniz)

Kaşarlı Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya, ılık süt, su ve şekerle biraz eritilip içine başka materyaller de ek edilip, hafif ele yapışan bir hamur elde edilir. Biraz yoğurulan hamur 20 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılıp iç malzemeyi koyup kapalı tarafı üste gelecek halde kapatılır.
Evvel pekmeze sonra susama bulanıp hafif aralıklarla tepsiye dizilir ve yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar daha tepside mayalanmaya bırakılır.
Evvelden ısıtılmış fırında 180 derecede kızarana kadar pişirilir. Yapacak olanlara afiyet olsun.
 
Üst Alt