Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı İçin Materyaller
1 adet yumurta
1.5 su bardağı ılığa yakın su
1 adet kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 küp şeker
Aldığı kadar un
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kızartmak İçin
Tavanızın büyüklüğüne nazaran sıvı yağ

Kaşarlı Yağ Çekmeyen Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yarım su, bardağı ılığa yakın suda 4 adet küp şekeri eritene kadar karıştırıyoruz daha sonra mayayı, ek edip, köpürmesini bekliyoruz. Köpürmesi değerli mayanız köpürmezse hamurunuz kabarmayacaktır.
Daha sonra yoğurma kabına mayayı 1 su bardağı ılık, su mayalı, su tuz yumurta atıp karıştırıyoruz daha sonra aldığı kadar un alıp en az 30 dakika dinlendiriyoruz.
1 su bardağına yakın kaşar rendeliyoruz ve rendelenen kaşarın içine 1 tatlı kaşığı un ek ediyoruz karıştırıyoruz püf noktasıdır kaşar ile un karıştırınca pişinin içinden akmayacaktır.
Daha sonra mayalanan hamurdan bezeler alıyoruz ve çay, tabağı büyüklüğünde açıp içine kaşarlı iç harcını koyuyoruz d biçiminde kapatıp kızgın yağda gerili, önlü kızartıyoruz kağıt havlu serili tabağımıza alıyoruz afiyet olsun
 
Üst Alt