SoruCevap
Yeni Üye
Kaşık Kaşık Yediren Enfes Sebzeli Salata Tanımı İçin Materyaller
2 adet kabak
2 adet havuç
1 çay bardağı makarna
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için;
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Karabiber, kırmızı toz biber
Pulbiber, tuz
Kaşık Kaşık Yediren Enfes Sebzeli Salata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak ve havuç rendelenir.
Geniş bir tavaya evvel kabaklar sotelenip biraz sönünce havuç eklenir ve tekrar sotelenip bir ölçü tuz ekleyip soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede makarna haşlanıp süzülür soğumaya bırakılır.
Uygun bir tavada uzun ince doğranmış soğan bir ölçü şekerle karamelize edilir.
Sıvıyağ eklenip julyen doğranmış biberler ve rendelenmiş sarımsak eklenip güzelce kavrulur.
Baharatlar ve tuz eklenip bir iki tıp karıştırılarak tereyağı eklenir. Tekrar kavrulur ocak kapatılır.
Derin bir kaseye sotelenen havuç kabak, makarna ve yoğurt alınarak hoş karıştırılır.
Servis tabağına alınıp, üzerine soğanlı kimyonlu sos gezdirilir.
Afiyet olsun.
Kimyonun verdiği aromayı çok seveceksiniz kesinlikle ekleyin ve ölçüsü tam kararında kullanın öteki baharat ölçülerini damak tadınıza nazaran uygulayın.
instagram hesabım @havvagunverr_.
2 adet kabak
2 adet havuç
1 çay bardağı makarna
1 kase yoğurt
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Sos için;
2 adet orta uzunluk kuru soğan
1 adet kapya biber
1 adet yeşil biber
1 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tepeleme tereyağı
Yarım çay kaşığı kimyon
Karabiber, kırmızı toz biber
Pulbiber, tuz
Kaşık Kaşık Yediren Enfes Sebzeli Salata Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabak ve havuç rendelenir.
Geniş bir tavaya evvel kabaklar sotelenip biraz sönünce havuç eklenir ve tekrar sotelenip bir ölçü tuz ekleyip soğumaya bırakılır.
Küçük bir tencerede makarna haşlanıp süzülür soğumaya bırakılır.
Uygun bir tavada uzun ince doğranmış soğan bir ölçü şekerle karamelize edilir.
Sıvıyağ eklenip julyen doğranmış biberler ve rendelenmiş sarımsak eklenip güzelce kavrulur.
Baharatlar ve tuz eklenip bir iki tıp karıştırılarak tereyağı eklenir. Tekrar kavrulur ocak kapatılır.
Derin bir kaseye sotelenen havuç kabak, makarna ve yoğurt alınarak hoş karıştırılır.
Servis tabağına alınıp, üzerine soğanlı kimyonlu sos gezdirilir.
Afiyet olsun.
Kimyonun verdiği aromayı çok seveceksiniz kesinlikle ekleyin ve ölçüsü tam kararında kullanın öteki baharat ölçülerini damak tadınıza nazaran uygulayın.
instagram hesabım @havvagunverr_.