Son konular

Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi İçin Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
Yarım paket margarin veya tereyağı
Supangle
500 ml süt
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağı
60 gr bitter çikolata (damla çikolata da kullanılabilir )
Üzeri için
Kakao

Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

müthiş bir tatlı
İlk önce tavuk göğsünü hazırlıyoruz.Tenceremize tereyağı mızı koyup eritiyoruz unumuzu döküp 2-3 dakika kavuralım.
Sütümüzü hızlı hızlı karıştırarak çırparak ekleyelim.
Son olarak şekerimizi de ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.
Tavuk göğsümüz göz göz olana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Kıvam aldıktan sonra tenceremize ocaktan alalım.
Başka bir kaseye boşaltıp soğumaya bırakalım.
Üzerine streç kapatarak soğutalım.
Supangle yapımına başlayalım.
Tenceremize sütümüzü alıyoruz.
Yumurta sarısı kakao un şeker eklenerek çırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştırıyoruz tenceremize ocağımıza alıp pişirmeye başlıyoruz.
Kaynayıp koyulaşana kadar pişirilir.
Daha sonra ocaktan alalım.
Çikolatamızı ve tereyağını ekleyerek eriyene kadar hızlı bir şekilde karıştırdım.
Tavuk göğsünü mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam elde edelim.
Daha sonra borcunuza tavuk göğsünü dökelim ama kalmaması için çok hafif vurarak her tarafına yaymaya çalışalım.
Daha sonra supanglemizi mikserle çırpıp pürüzsüz bir kıvam oluşturalım.
Borcama aktarmış olduğumuz tavuk göğsünün üzerine supanglemizi dökelim.
Spatula yardımıyla düzeltelim.
Daha sonra buzdolabına kaldırıp.
3 – 4 saat dinlendirelim.
Dinlenen tatlımızın üzerine.
Kakao eleyerek servisi yapalım. Afiyet olsun
Kaşık Kaşık Yedirten Tavuk Göğüslü Supangle Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt