Kaşık Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta (Mısır yada buğday)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 çay bardağı damla çikolata
3.5 su bardağı kadar un
Dondurma kaşığı
Kaşık Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağ, yumurta çırpılır. Pudra şekeri ilave edilir.
Nişasta vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Son olarak denetimli bir biçimde un ek edilir.
Yumuşak ve ele yapışmaz bir hamur elde edilir.
Damla çikolata eklenerek yavaşça harmanlanır ve buzdolabında 30 dk dinlendirilir.
Dondurma kaşığı ile toplar alınarak yağlı kağıt üzerine dizilir.
Evvelce 170 derece ısıtılmış fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.
200 gram margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı nişasta (Mısır yada buğday)
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 çay bardağı damla çikolata
3.5 su bardağı kadar un
Dondurma kaşığı
Kaşık Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Oda sıcaklığındaki margarin ve sıvı yağ, yumurta çırpılır. Pudra şekeri ilave edilir.
Nişasta vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Son olarak denetimli bir biçimde un ek edilir.
Yumuşak ve ele yapışmaz bir hamur elde edilir.
Damla çikolata eklenerek yavaşça harmanlanır ve buzdolabında 30 dk dinlendirilir.
Dondurma kaşığı ile toplar alınarak yağlı kağıt üzerine dizilir.
Evvelce 170 derece ısıtılmış fırının ısısı 150 dereceye düşürülerek 20 dk pişirilir. Afiyet olsun.