Kaşık Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Karameli için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kutu krema ( sıvı krema )
Muhallebi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı labne ( isterseniz 1 paket krem şanti de kullanabilirsiniz.
1 paket vanilya
1 paket kedidili bisküvisi
Islatmak için;
2 su bardağı süt
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karameli hazırlayalım şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
Daha sonra tereyağını ekleyip hiç orta vermeden karıştırıyoruz. Onun üzerine sıvı kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz karamel topak topak olacak üzere gözükecek ancak hiç orta vermeden karıştıralım ki karamelimiz düzelsin.
Muhallebi için süt şeker ve yumurta sarısını karıştırıyoruz .
Üzerine un nişastayı ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Daha sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Karameli de farklı bir tabağa alıp mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz.
Kare borcama kedi lisanlarını tek tek süte bulayıp diziyoruz.
Üzerine muhallebinin yarısını dökelim onun üzerine karamelin yarısını ekleyelim.
Daha sonra bir kat daha kedi lisanı dizelim.
Kalan muhallebiyi ekleyelim onun üzerine karameli ekleyip eşit biçimde yayalım.
Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ettim deneyeceklere afiyet olsun. ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Karameli için;
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kutu krema ( sıvı krema )
Muhallebi için;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı labne ( isterseniz 1 paket krem şanti de kullanabilirsiniz.
1 paket vanilya
1 paket kedidili bisküvisi
Islatmak için;
2 su bardağı süt
Kaşık Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle karameli hazırlayalım şekeri kısık ateşte yakıyoruz.
Daha sonra tereyağını ekleyip hiç orta vermeden karıştırıyoruz. Onun üzerine sıvı kremayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz karamel topak topak olacak üzere gözükecek ancak hiç orta vermeden karıştıralım ki karamelimiz düzelsin.
Muhallebi için süt şeker ve yumurta sarısını karıştırıyoruz .
Üzerine un nişastayı ekleyip ocakta kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
Kaynadıktan sonra üzerine tereyağı ve vanilya ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
Daha sonra labne peyniri ekleyip mikserle çırpıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Karameli de farklı bir tabağa alıp mikserle 7-8 dakika çırpıyoruz.
Kare borcama kedi lisanlarını tek tek süte bulayıp diziyoruz.
Üzerine muhallebinin yarısını dökelim onun üzerine karamelin yarısını ekleyelim.
Daha sonra bir kat daha kedi lisanı dizelim.
Kalan muhallebiyi ekleyelim onun üzerine karameli ekleyip eşit biçimde yayalım.
Dilediğiniz biçimde süsleyebilirsiniz. 2 saat dinlendirdikten sonra servis ettim deneyeceklere afiyet olsun. ayrıntılı görüntüsü için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz.
Kaşık Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı