Kaşık Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo yeşil domates
Yarım kilo acur
Yarım kilo havuç
Yarım kilo kornişon salatalık
Yarım kilo kelek kavun
Yarım kilo biber (acı veya tatlı isteğe bağlı)
1 baş sarımsak
1 litrelik kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı toz şeker
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
1 çay bardağı sirke (Üzüm sirkesi)
Kaşık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Daha sonra karıştırıp kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Üzerlerine tuz, limon tuzu ve şekerimizi, sirkemizi, sarımsaklarımızı ilave ediyoruz.
Daha sonra ocağımıza kaynaması için su koyuyoruz.
Kaynayan suyu kavanozlarımıza boşaltıp ağzını iyice kapatıyoruz.
Kavanozlarımızın kapağını kapattıktan sonra ters çevirip serin yere alıyoruz 15 gün bekletiyoruz. **açıp afiyetle yiyoruz.
Kaşık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Yarım kilo yeşil domates
Yarım kilo acur
Yarım kilo havuç
Yarım kilo kornişon salatalık
Yarım kilo kelek kavun
Yarım kilo biber (acı veya tatlı isteğe bağlı)
1 baş sarımsak
1 litrelik kavanoz için 1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı toz şeker
1 çay kaşığı kadar limon tuzu
1 çay bardağı sirke (Üzüm sirkesi)
Kaşık Turşusu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm malzemelerimizi yıkayıp küp küp doğruyoruz.
Daha sonra karıştırıp kavanozlarımıza dolduruyoruz.
Üzerlerine tuz, limon tuzu ve şekerimizi, sirkemizi, sarımsaklarımızı ilave ediyoruz.
Daha sonra ocağımıza kaynaması için su koyuyoruz.
Kaynayan suyu kavanozlarımıza boşaltıp ağzını iyice kapatıyoruz.
Kavanozlarımızın kapağını kapattıktan sonra ters çevirip serin yere alıyoruz 15 gün bekletiyoruz. **açıp afiyetle yiyoruz.
Kaşık Turşusu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı