Kat Kat Çıtır Kuruvasan

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kat Kat Çıtır Kuruvasan Tarifi İçin Malzemeler
1 adet yumurta
1 yumurta akı (Sarısı dışına sürmek için)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 ,5 yemek kaşığı şeker (20 gr)
1 tatlı kaşığı tuz (7 gr)
1 paket kuru maya
5/5-6 su bardağı un
İç malzemesi
Peynir, nutella
Aralarına sürmek için
150 gram oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta sarısı (Üzerine sürmek için)
1 yemek kaşığı süt

Kat Kat Çıtır Kuruvasan Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için un ve tuz hariç bütün malzemeler uygun bir kaba alın ve karıştırın.
Üzerine yavaş yavaş unu ve tuzu ekleyin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamur çok iyi yoğurun. En az 10 dk). Unu da dikkatli ekleyin. (her un farklıdır) hamur yoğurulduktan sonra üzeri kapatın ve 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya ayırın.
7 tanesi tabak büyüklüğünde açın, arasına tereyağ sürün.
Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru unlanan tezgaha alın ve merdane veya oklavayla açın.
Biraz acılan hamuru üçe katlayın ve uzunlamasına tekrar acın ve üçgen şeklinde kesin. ( fotoğraflarda detaylı gösterdim).
Arasına peynir veya sürülebilir çikolata sürün ve rulo yapın. Veya boş bir şekilde sarın.
Kuruvasanları fırın tepsisine koyun. 30 dk tepsi mayası yapın.
Üzerine yumurta sarısı süt karışımını sürün.
200 derece alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirin. Diğer 7 parça hamuru da aynı şekilde hazırlayın.Afiyet olsun.
Kat Kat Çıtır Kuruvasan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülmek için ayrılıyor 3 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık süt(250 ml) 1 su bardağı ılık su (250 ml) Orta katlara sürmek için 125 gram oda ısısında tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kuruvasan Poğaça Tanımı İçin Materyaller Hamur için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket instant maya 1 kaşık toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 su bardağı un 1 su bardağı nişasta (açarken kullanmak için) 1 yumurta (sarısı üstüne) 150 gram tereyağı ( açılan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 20 Türk kahvesi fincanı un 1 buçuk tatlı kaşığı tuz 1 buçuk paket instant maya 1 su bardağı zeytinyağı 1 litre süt 300 gram tereyağı 2 kase köy peyniri 1 yemek kaşığı kurutulmuş maydanoz 2 yemek kaşığı toz şeker Yarım su bardağı hafif sıcak su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Yufkadan Çıtır Kuruvasan Tarifi İçin Malzemeler 6 adet yufka 125 gr margarin 1 şişe soda 1 çay bardağı sıvı yağ Galeta unu Yufkadan Çıtır Kuruvasan Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Margarin eritilir sıvı yağ ve soda ilave edilir. Birinci kat serilir 3-4 kaşık sos fırça ile sürülerek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Tereyağlı Kuruvasan Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine) 1 su bardağı sıvı yağ 1 sade maden suyu 1 kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Hamuru açtıktan sonra üzerine: tereyağı (Veya margarin) sürdüm İçine; Haşlanmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt