Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler ( 4-6 kişilik)
15 adet lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 büyük havuç rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
400gr domates püresi
1 su bardağı su( 250ml)
1 avuç maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kuru fesleğen (varsa)
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için
1 ,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı un
750 ml süt
Karabiber, az tuz, kaşık ucuyla muskat rendesi (Varsa)
Üzeri için
Kaşar peyniri
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanı alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
Ardından yemeklik doğranmış kapya ve yeşil biberi ekleyip 2 dk kadar daha kavurun.
Havucu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip bir iki tur karıştırın.
Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
Salçasını ilave edin.
Ardından domates püresini ve 1 bardak suyu ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
En son ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Beşamel sos.Tereyağı sıvı yağı ve unu uygun bir tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip karıştıtirarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine tuzunu, karabiberi ve muskat rendesini ilave edin.
Fırın tepsisinin en altına hazırladığınız kıymalı sostan döküp yayın.
Üzerine lazanya yapraklarını yerleştirin (3 sıra halinde).
İkinci kata yine kıymalı sostan dökün üzerine beşamel sostan gezdirin.
Dört kat bu şekilde yapın.
En son beşinci katı sadece lazanya yaprağı koyun üzerine beşamel sosu gezdirin.
Bolca kaşar peyniri yayıp önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Malzemeler ( 4-6 kişilik)
15 adet lazanya yaprağı
2 yemek kaşığı zeytinyağ
250 gram kıyma
1 adet soğan
1 adet kapya biberi
1 adet yeşil biber
2 diş sarımsak
1 büyük havuç rendelenmiş
1 yemek kaşığı domates salçası
400gr domates püresi
1 su bardağı su( 250ml)
1 avuç maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz veya vegeta
1/2 (yarım) tatlı kaşığı kuru fesleğen (varsa)
1/2 (yarım) tatlı kaşığı karabiber
Beşamel sos için
1 ,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 dolu yemek kaşığı un
750 ml süt
Karabiber, az tuz, kaşık ucuyla muskat rendesi (Varsa)
Üzeri için
Kaşar peyniri
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanı alın ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile kavurmaya başlayın.
Ardından yemeklik doğranmış kapya ve yeşil biberi ekleyip 2 dk kadar daha kavurun.
Havucu ve ezilmiş sarımsağı ekleyip bir iki tur karıştırın.
Kıymayı ilave edin ve kıyma suyunu çekene kadar kavurun.
Salçasını ilave edin.
Ardından domates püresini ve 1 bardak suyu ve baharatlarını ilave edip kısık ateşte yarım saat kadar pişirin.
En son ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Beşamel sos.Tereyağı sıvı yağı ve unu uygun bir tencereye alıp kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip karıştıtirarak kıvam alana kadar pişirin.
Üzerine tuzunu, karabiberi ve muskat rendesini ilave edin.
Fırın tepsisinin en altına hazırladığınız kıymalı sostan döküp yayın.
Üzerine lazanya yapraklarını yerleştirin (3 sıra halinde).
İkinci kata yine kıymalı sostan dökün üzerine beşamel sostan gezdirin.
Dört kat bu şekilde yapın.
En son beşinci katı sadece lazanya yaprağı koyun üzerine beşamel sosu gezdirin.
Bolca kaşar peyniri yayıp önceden ısıtılmış alt üst ayar 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
Kat Kat Enfes Lazanya Tarifi Fotoğraflı Yapılışı