Kat Kat Katmer Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 yumurta sarıları üzerine
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
1 paket instant maya
2,5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Hamur kulak göğsü yumuşaklığında olmalı
Ortasına Sürmek İçin
Yumuşak margarin yahut tereyağı

Kat Kat Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Suyumuzu sütümüzü ılık hale getirelim uygun bir kaba ek ederim üzerine şekeri mayayı ek edip karıştıralım üzerine sıvı yağı yumurta aklarını karıştırdıktan sonra unumuzu azar azar ek edip üzerine tuzu ekleyin hamurumuzu kıvamını elde edelim.
Güzelce yoğurduktan sonra hamurumuzu şayet elinize hala yapışıyorsa 1 kaşık tereyağı yahut margarin hiç olmazsa vita yağı alıp elimizde kalan hamurları alabilirsiniz.
Hafif yoğurduktan sonra streç sinema ile ya da bir poşetle ağzını kapatıp evvelce sıcak hale getirdiğimiz fırına mayalanması için bekleyelim.
Fırın kapalı kalacak 30 dakika mayalandıktan sonra hava sıcak olmasına bağlı natürel ki de hamurumuzu mayasını hafif söndürelim beze haline getirelim 16 beze haline getirelim tatlı tabağı büyüklüğünde ister merdane ile ister oklava ile açalım.
Ortasına margarin sürelim 8 kat olduktan sonra en üste sürünmeyelim 2 beze yapalım tıpkı biçimde 8 katı merdane ile ya da yeniden oklava ile hafif un serpiştirelim ve açalım.
İçerisine beyaz peynir ya da çikolata hangi harcı isterseniz ekleyebilirsiniz isterseniz boş bile bırakabilirsiniz istediğiniz büyüklükte ruletle kesip eşit modüllerde rulo yapalım ben 12 kesim haline getirdim.
hamuru rulo yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim üzerine yumurta sarısı susam ya da çörek otu ne isterseniz serpiştirip 15 dakika mayalandıktan sonra 200 derecede fırına verelim.
Üzeri nar üzere kızardıktan sonra fırından çıkarıp servis yapalım afiyet olsun şimdiden yapanlara
 

Similar threads

  • Soru
Kat Kat Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 15 gram yaş maya ve ya 10 gram instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 silme yemek kaşığı tuz 6 – 6,5 su bardağı un Yağlamak için: 100 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Arası için: Peynir Üzeri için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta ( akı sarısı üzerine sürülecek) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz) Ortasına; 1 paket teremyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
  • Soru
Kaşarlı Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Yarım paket yaş maya Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı yoğurt Yarım su bardağı soda (Yoksa ılık su da olur) 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Aldığı kadar un 1 paket rende kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Katmer Poğaça Kat Kat Gevrek Tanımı İçin Gereçler 1 paket kuru maya 1 adet küp şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 2 adet yumurta (sarısı üstüne beyazı hamura) 1 tatlı kaşığı tuz 100 gram tereyağı yahut margarin 3,5-4su bardağı un İç harcı için; 1,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne ) 2 çay kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Ortası için; Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) Beyaz peynir Maydonoz Katmer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt