Son konular

Kat Kat Sivas Katmeri

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı vitayağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt

Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına içerisine su ve süt sıvı yağ, maya, tuz ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
Ben 15 dakika dinlendirdim. İsterseniz iki katlı olana kadar mayalandırabilirsiniz.
Hamurumuz dinlenirken ara yağını eritelim.
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı vitayağ kullandım.Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamuru dörde bölelim, 2 beze hamuru bir kenara koyalım ve üzerinde örtelim.
Diğer iki beze hamuru açmaya başlayalım.
İlk önce ilk bezeyi ince 1- 2 santim kalınlığında açalım.
Çok yağlı olmayacak şekilde her yerini yağlayalım.
Yuvarlak kısmına ortaya getirelim.
Üzerine yağ döküp her yerine yayalım.
Diğer ön kısmı da onun üstüne getirip onun üstünde yağlayalım ve zarf şeklinde katlayarak iç kısmı yağlanmış olsun.
Üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin .
Buzdolabında diğer bezeyi açana kadar bekletin.
İkinci bezeyide açalım ve yağlayalım buzdolabından aldığınız hamuru tam ortasına yerleştirelim, yine aynı zar şeklinde yağlayarak katlayalım.
Yağ donması için buzdolabında bekletebilirsiniz, açabiliyorsanız devam edin. Dikdörtgen şekilde açalım kalınlığı size kalmış 6 veya 7 santim açtım tepsiye yerleştirelim.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek karıştıralım.
Üzerine sürelim ve yan yan çizikler atalım.
Diğer bezeyi de aynı işlemi yapalım.
200 dereceli ısınmış fırında yüzü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Tel tel Sivas katmeri hazır.

Afiyet olsun.

Pastanevimm

Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler 2.5 su bardağı süt (250 ml bardak) 1.5 tatlı kaşığı tuz 1 kilo un Arasına sürmek için 200 gram tereyağ Yarım su bardağı sıvı yağ Tel Tel Ayrılan Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Hamuru kulak memesi kıvamında yorulalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Sivas Katmeri Tanımı İçin Gereçler 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı silme tuz 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Ortasına Sürmek İçin 150 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ Üzeri İçin Yumurta sarısı Bardak ölçüsü su bardağı 200 ml çay bardağı 125 ml Sivas Katmeri Tanımı Yapılışı Süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Sivas Katmeri Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu Alabildiği kadar un Aralarına sürmek için; 200 gram eritilmiş tereyağı İçine; Lor yahut peynir Üzerine sürmek için; Yumurta sarısı Sivas Katmeri Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Sivas Katmeri Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 tane yas maya yahut 1 paket kuru maya 2 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 4 yahut 4 ,5 su bardağı kadar un İçi için; Beyaz peynir Ortası için; 150 gram eritilmiş tereyağı Üstüne sürmek için; 1 tane yumurta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 ,5 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Yağlamak için : 1 paket margarin eritilmiş 1 çay bardağı kadar sıvı yağ Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
Üst Alt