Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı vitayağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına içerisine su ve süt sıvı yağ, maya, tuz ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
Ben 15 dakika dinlendirdim. İsterseniz iki katlı olana kadar mayalandırabilirsiniz.
Hamurumuz dinlenirken ara yağını eritelim.
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı vitayağ kullandım.Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamuru dörde bölelim, 2 beze hamuru bir kenara koyalım ve üzerinde örtelim.
Diğer iki beze hamuru açmaya başlayalım.
İlk önce ilk bezeyi ince 1- 2 santim kalınlığında açalım.
Çok yağlı olmayacak şekilde her yerini yağlayalım.
Yuvarlak kısmına ortaya getirelim.
Üzerine yağ döküp her yerine yayalım.
Diğer ön kısmı da onun üstüne getirip onun üstünde yağlayalım ve zarf şeklinde katlayarak iç kısmı yağlanmış olsun.
Üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin .
Buzdolabında diğer bezeyi açana kadar bekletin.
İkinci bezeyide açalım ve yağlayalım buzdolabından aldığınız hamuru tam ortasına yerleştirelim, yine aynı zar şeklinde yağlayarak katlayalım.
Yağ donması için buzdolabında bekletebilirsiniz, açabiliyorsanız devam edin. Dikdörtgen şekilde açalım kalınlığı size kalmış 6 veya 7 santim açtım tepsiye yerleştirelim.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek karıştıralım.
Üzerine sürelim ve yan yan çizikler atalım.
Diğer bezeyi de aynı işlemi yapalım.
200 dereceli ısınmış fırında yüzü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Tel tel Sivas katmeri hazır.
Afiyet olsun.
Pastanevimm
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 yemek kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un
Yağlamak için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı vitayağ
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı yoğurt
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına içerisine su ve süt sıvı yağ, maya, tuz ekleyerek ele yapışmayan güzel bir hamur yoğuralım, mayalanmaya bırakalım.
Ben 15 dakika dinlendirdim. İsterseniz iki katlı olana kadar mayalandırabilirsiniz.
Hamurumuz dinlenirken ara yağını eritelim.
2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı vitayağ kullandım.Dilerseniz margarin de kullanabilirsiniz.
Yoğurduğumuz hamuru dörde bölelim, 2 beze hamuru bir kenara koyalım ve üzerinde örtelim.
Diğer iki beze hamuru açmaya başlayalım.
İlk önce ilk bezeyi ince 1- 2 santim kalınlığında açalım.
Çok yağlı olmayacak şekilde her yerini yağlayalım.
Yuvarlak kısmına ortaya getirelim.
Üzerine yağ döküp her yerine yayalım.
Diğer ön kısmı da onun üstüne getirip onun üstünde yağlayalım ve zarf şeklinde katlayarak iç kısmı yağlanmış olsun.
Üzerini kapatarak tepsiye yerleştirin .
Buzdolabında diğer bezeyi açana kadar bekletin.
İkinci bezeyide açalım ve yağlayalım buzdolabından aldığınız hamuru tam ortasına yerleştirelim, yine aynı zar şeklinde yağlayarak katlayalım.
Yağ donması için buzdolabında bekletebilirsiniz, açabiliyorsanız devam edin. Dikdörtgen şekilde açalım kalınlığı size kalmış 6 veya 7 santim açtım tepsiye yerleştirelim.
Üzerine; 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı yoğurt ekleyerek karıştıralım.
Üzerine sürelim ve yan yan çizikler atalım.
Diğer bezeyi de aynı işlemi yapalım.
200 dereceli ısınmış fırında yüzü nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Tel tel Sivas katmeri hazır.
Afiyet olsun.
Pastanevimm
Kat Kat Sivas Katmeri Tarifi Fotoğraflı Yapılışı