Resimli Katalan usulu balık tarifi
katalan usulu balık nasıl yapılır
Katalan usulu balık malzemeleri
Malzemeler
4 beyaz etli balık filetosu
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı un
2 domates
2 su bardağı su
1 corba kaşığı domates salcası
2 corba kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
marinad icin:
6 corba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ustu icin:
1 kucuk kase fındık
1 demet maydanoz
imageskatalanusulubaliktarifiresimli5ad452fa98fca
Hazırlanışı
Derin bir kaba, balık filetolarını dizin Bir limonun suyunu 6 corba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle kucuk bir kasede cırpın Elde ettiğiniz sosu balıkların uzerine dokerek 20 dakika dinlenmeye bırakın Soğanı ve sarımsakları soyun, ince ince kıyın Domatesleri soyun, cekirdeklerini cıkarın ve rendeleyin
Tavaya 2 corba kaşığı zeytinyağını koyun, kızınca soğanları ve sarımsakları icine atın, karıştırarak sararıncaya kadar kavurun Uzerine unu atın ve yine karıştırarak birlikte kavurun Rendelenmiş domatesleri, salcayı, soğanların uzerine ekleyin ve birlikte bir cevirip, 2 su bardağı su ilave edin Tuzunu, karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın
Sos kaynamaya başlayınca, bir karıştırıp icine balıkları marinad sosundan cıkararak atın ve marinad sosunu da yine tencereye domates sosunun uzerine boşaltın Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatarak, 2025 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın
Katalan Usulu Balık pişince, tencereyi ateşten cekin, derin bir servis kabına boşaltın Fındıkları dovun, balığın uzerine serperek, maydanozla susleyin, yanında haşlanmış patates ve bol sarımsaklı bir marul salatası ile servis yapın
katalan usulu balık nasıl yapılır
Katalan usulu balık malzemeleri
Malzemeler
4 beyaz etli balık filetosu
1 baş soğan
2 diş sarımsak
1 corba kaşığı un
2 domates
2 su bardağı su
1 corba kaşığı domates salcası
2 corba kaşığı zeytinyağı
karabiber
tuz
marinad icin:
6 corba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1,5 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ustu icin:
1 kucuk kase fındık
1 demet maydanoz
imageskatalanusulubaliktarifiresimli5ad452fa98fca
Hazırlanışı
Derin bir kaba, balık filetolarını dizin Bir limonun suyunu 6 corba kaşığı zeytinyağı, tuz ve karabiberle kucuk bir kasede cırpın Elde ettiğiniz sosu balıkların uzerine dokerek 20 dakika dinlenmeye bırakın Soğanı ve sarımsakları soyun, ince ince kıyın Domatesleri soyun, cekirdeklerini cıkarın ve rendeleyin
Tavaya 2 corba kaşığı zeytinyağını koyun, kızınca soğanları ve sarımsakları icine atın, karıştırarak sararıncaya kadar kavurun Uzerine unu atın ve yine karıştırarak birlikte kavurun Rendelenmiş domatesleri, salcayı, soğanların uzerine ekleyin ve birlikte bir cevirip, 2 su bardağı su ilave edin Tuzunu, karabiberini ekleyip kaynamaya bırakın
Sos kaynamaya başlayınca, bir karıştırıp icine balıkları marinad sosundan cıkararak atın ve marinad sosunu da yine tencereye domates sosunun uzerine boşaltın Kaynamaya başlayınca tencerenin kapağını kapatarak, 2025 dakika kadar kısık ateşte pişmeye bırakın
Katalan Usulu Balık pişince, tencereyi ateşten cekin, derin bir servis kabına boşaltın Fındıkları dovun, balığın uzerine serperek, maydanozla susleyin, yanında haşlanmış patates ve bol sarımsaklı bir marul salatası ile servis yapın