Son konular

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
5,5 su bardağı un
Şerbeti için ;
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
İçi için ;
İri kıyım ceviz yahut fındık

Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve toz şekeri tencereye alıp karıştıralım. (Su bardağı ölçüsü 200 ml)
Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için un hariç materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
Azar azar un ek edip güzelce yoğurup yumuşak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayalım.
Varsa silikon bir şekillendirici ile yoksa rendenin kalın tarafı ya da makarna süzgecine bastıralım.
Ortasına çokça ceviz yahut fındık koyarak ortada büzdürüp kapatalım.
Ters çevirip yağladığımız yahut pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarınca 2 dakika bekletip soğuk şerbeti tatlının her yerine eşit biçimde gezdirelim.
Şerbeti düzgün çekmesi için alt üst evir çevir yapalım.
Tatlı piştikten sonra dikdörtgen büyük borcam tepsiye tatlıları aktarıp şerbeti dökersiniz, dar tepsi içinde şerbeti daha yeterli çekmesini sağlayabilirsiniz.
Bir kaç saat dinlendirdikten sonra kalburabastıyı servis edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Katı Yağsız Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; Yarım çay bardağı sıvı yağ 50 gram tereyağı 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 2 yemek kaşığı irmik Vanilya Kabartma tozu 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un İç harcı için; Ceviz Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Kıyır Kıyır Cevizli Kalburabastı Tatlısı Görüntülü Tanımı İçin Gereçler 100 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 kahve fincanı sıvı yağ 2 yemek kaşığı dolusu yoğurt 2 yemek kaşığı irmik 1/2 (yarım) paket kabartma tozu 1 paket vanilin vanilya 2, 5-3 su bardağı un 1 su bardağı iri çekim ceviz içi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Cevizli Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Materyaller 2 yumurta 150 gr margarin yada tereyağı 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt 1 tane kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3 buçuk su bardağı su 4- 5 damla limon suyu Cevizli Kıyır Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Kalburabastı (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ 1 çay bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı yoğurt 3 dolu yemek kaşığı irmik 1 yumurta 1 paket şekerli vanilin 1 çay kaşığı kabartma tozu 3- 3,5 su bardağı un ( kontrollü) İçine koymak için 1 kase iri çekilmiş ceviz içi Şerbeti için; 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt yahut süt 125 gram tereyağı yahut margarin 1 çay bardağı irmik 4 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt