Son konular

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler

Hamur için :
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir)
3 su bardağı un
Yarım tatlı kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Üst harç için :
1 top sürk
1 küçük soğan
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı kekik
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı susam
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1,5 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıvı yahut zeytinyağı

Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Hamur için un hariç hamur gereçlerinin hepsini bir kaba alalım.
Mayayı eriyene kadar karıştıralım. En son unu yavaş yavaş ekleyerek hafif ele yapışan bi hamur elde edelim. Dikdörtgen bir borcama yağlı kağıt serelim. Ve hamuru elimizle tüm tepsiye el yardımıyla açarak yayalım. Kalın bir hamur olmayacak.
Hamur o denli dinlenirken farklı bir kapta üst gereçlerini hazırlayalım.
Sürkü ufalayalım incecik olsun.
Üzerine soğanı incecik doğrayalım yahut rendede olabilir. Salçaları ekleyelim. Baharatları ve yağı ek edelim. Ve uygunca karıştıralım. Sulu ve yaydırabileceğimiz bir harç olcak.
Bekleyen hamurun üzerine yavaş yavaş bu harçtan yayalım. Heryeri kapansın bu harçla.
180 derece fırında üzeri kızarıp hamurun altı pişene kadar pişirelim.
Piştikten sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.
 
Üst Alt