Son konular

Katıklı (Biberli Ekmek)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı
1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya)
1’5 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim lütfen yumuşak bir hamur olmalı)
Üst harcı için;
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 kase lor peyniri
1 tane büyük kuru soğan
4 yemek kaşığı susam
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Damak zevkine nazaran pulbiber,karabiber, kimyon
Salçanızın tuzuna nazaran iç harca tuz ekleyebilirsiniz

Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yoğurma kabına süt,su ve mayayı alalım üzerine şekeri ilave edelim karıştıralım .
Zeytinyağı ve tuzuda ekleyip yavaş yavaş unu ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
1 saat mayalandıralım.
Harcı için soğanı yemeklik doğrayıp, tencereye alalım.
Üzerine zeytinyağı ekleyip kavuralım ( çok yüksek ateşte kavurmayın soğanlar yanmadan kavrulsun fırında yanmaması için)
Üzerine salçaları ek edelim.
Baharatları ekleyip ocaktan alalım.
Üzerine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip soğutalım.
Mayalanan hamuru tekrar havasını alıp yoğuralım.
Mandalina büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayın .
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim .
Üzerlerine iç harcı paylaştırıp evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim afiyet olsun.
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler Hamur için : Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir) 3 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz şeker Üst harç için : 1 top sürk 1 küçük soğan Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Tepside Katıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 1 adet kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 fincan zeytinyağı 1.5 su bardağı ılık su 5- 5.5 su bardağı un İç harcı için; 1 kase lor yahut çökelek (evde elinizde kalan peynirlerlede olabilir) 1 adet kuru soğan 1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Katıklı Ekmek Hiç Bu Kadar Kolay Ve Lezzetli Olmamıştı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı yoğurt yahut süt 2 su bardağı kaynara yakın su 1 paket yaş maya, 7,5 su bardağı un 2 tatlı kaşığı şeker 2 çay kaşığı tuz Çeyrek çay bardağı sıvı yağ İç harcı 1/2 (yarım) kg lor peyniri 2 orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Biberli Ekmek Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ 1 paket toz maya (1/2 (yarım) paket yaş maya da olur) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 5-6 su bardağı un Biberli harcı için; 3 yemek kaşığı biber salçası 1 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Biberli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 paket kuru maya 1 bardak ılık süt 1 bardak ılık su 1 bardak zeytinyağ 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker Alabildiği kadar un (sert olmamalı ) Harcı için: 1 adet domates 1 adet soğan (ikisini rondoda çektim ) 3 yemek kaşığı Hatay yöresine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt