Son konular

Katıklı Ekmek Hiç Bu Kadar Kolay Ve Lezzetli Olmamıştı (Tavada)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Katıklı Ekmek Hiç Bu Kadar Kolay Ve Lezzetli Olmamıştı (Tavada) Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı yoğurt yahut süt
2 su bardağı kaynara yakın su
1 paket yaş maya,
7,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
İç harcı
1/2 (yarım) kg lor peyniri
2 orta uzunluk kuru soğan
Çok az yeşil soğan, isteğe bağlı
1 er yemek kaşığı domates ve biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber,
1 yemek kaşığı susam
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ

Katıklı Ekmek Hiç Bu Kadar Kolay Ve Lezzetli Olmamıştı (Tavada) Tanımı Yapılışı

Hamurunu mayalamakla işe başlıyoruz, yoğurma kabımızın içerisine yoğurt, maya su ve şeker karıştırılır un ve tuz ek edilir, en son çok az sıvı yağ eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir, yoğurma kabımızın, kapağı kapatılıp üzerine kalın bir örtü, sarıp bir saat mayalanmaya bırakılır.
İç hacını hazırlamak için, soğanı robotta çekelim (Ben biraz da yeşil soğan koydum) lor peynirini, birer yemek kaşığı biber ve domates salçası, baharatlarını, susam ve sıvı yağını koyup düzgünce karıştıralım,.
Mayalanan hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım, her birini tabak büyüklüğünde açalım.
Üzerlerine lahmacun harcı sürer üzere her yerine ince bir biçimde yayalım,.
Ocağımızın büyük gözünü, kısık halde açıp tavayı koyalım, ısınınca hazırladığımız ekmekleri kapağı kapalı bir halde pişirelim (Yaklaşık her biri iki, dakikada pişiyor).
Not: Bu hamurun yarısından biraz fazlası, geri kalanını buzdolabında koruma edip iki, üç gün, saklayabilirsiniz, ben o denli yaptım. Çok lezzetli bu tanımımı deneyip sonucu bildirirseniz, sevinirim
 

Similar threads

  • Soru
Katıklı (Biberli Ekmek) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağı 1 paket instant maya ( yada yarım paket yaş maya) 1’5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı toz şeker 4-5 su bardağı civarında un ( denetimli ekleyelim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Tepside Katıklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 1 adet kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 fincan zeytinyağı 1.5 su bardağı ılık su 5- 5.5 su bardağı un İç harcı için; 1 kase lor yahut çökelek (evde elinizde kalan peynirlerlede olabilir) 1 adet kuru soğan 1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
(Evde Beyti Kebabı Yapmak Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı) Tanımı İçin Materyaller 1 kg dana kıyma 1 adet soğan 1 diş sarımsak 1 adet yumurta 1 çay bardağı galeta unu 2-3 yemek kaşığı su 1, 5 tatlı kaşığı toz biber 1, 5 tatlı kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1, 5 tatlı kaşığı tuz Hazır lavaş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Katıklı (Biberli) Ekmek Antakya Tanımı İçin Gereçler Hamur için : Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı zeytinyağ (sıvı yağda olabilir) 3 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yemek kaşığı toz şeker Üst harç için : 1 top sürk 1 küçük soğan Yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Mantı Hiç Bu Kadar Kolay Olmamıştı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 4.5-5 su bardağı un (Kontrollü eklenmeli) 1.5 su bardağına yakın su 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz İç harcı için; 350-400 gram kadar kıyma 1 büyük boy soğan (Rondodan geçirilecek. rendeleme olursa sulanıyor büyükte kalmaması...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt