Katkısız Anne Çemeni Tanımı İçin Gereçler
5 yemek kaşığı konut imali salça ( ister acılı ister acısız)
3-4 diş orta uzunluk sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı minik doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber yada pul biber ( salçanız acısız ise ekleyebilirsiniz)
Tuz kullanmıyorum salçam konut üretimi olduğu için tuzlu oluyor.
Katkısız Anne Çemeni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Salçayı bir kaba alalım.
Zeytinyağı ekleyip uygunca karıştıralım.
Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip uygunca özdeşinceye kadar karıştıralım.
Son olarak 2 yemek kaşığı minik doğranmış cevizimizi ekleyip karıştıralım.Çemenimiz hazır.
Bir kavanoza doldurup sabah kahvaltılarında bilhassa hafta sonları tereyağlı sıcak ekmek üzerine sürüp yemenizi tavsiye ediyorum. Çok daha sağlıklı ve tüm gereçler meskende olması nedeniyle çok kolay. Lakin tadı da bir okadar hoş. Şimdiden afiyet olsun… sevdikleriniz ile bol sevinçli, kahvaltı sofralarınız olsun….
5 yemek kaşığı konut imali salça ( ister acılı ister acısız)
3-4 diş orta uzunluk sarımsak
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı minik doğranmış ceviz
1 tatlı kaşığı kırmızı acı toz biber yada pul biber ( salçanız acısız ise ekleyebilirsiniz)
Tuz kullanmıyorum salçam konut üretimi olduğu için tuzlu oluyor.
Katkısız Anne Çemeni Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Salçayı bir kaba alalım.
Zeytinyağı ekleyip uygunca karıştıralım.
Rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip uygunca özdeşinceye kadar karıştıralım.
Son olarak 2 yemek kaşığı minik doğranmış cevizimizi ekleyip karıştıralım.Çemenimiz hazır.
Bir kavanoza doldurup sabah kahvaltılarında bilhassa hafta sonları tereyağlı sıcak ekmek üzerine sürüp yemenizi tavsiye ediyorum. Çok daha sağlıklı ve tüm gereçler meskende olması nedeniyle çok kolay. Lakin tadı da bir okadar hoş. Şimdiden afiyet olsun… sevdikleriniz ile bol sevinçli, kahvaltı sofralarınız olsun….