Katmer Börek Tanımı İçin Gereçler
5 tane yufka
Sosu için
1 paket sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soda
Bandirmak için
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Ortası için
Lor
Katmer Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı krema, sıvı yağ ve soda karıştırılır. Birinci yufkanın serilir üzerine sos çokça dökülür ve her yerine yaydırılır. İkinci yufka serilir.
Bütün yufkalara birebir süreç uygulanır, en üst kısıma sos dökülmez. Yufka 24 kesime bölünür. Bütün modüllere lor koyulur ve kenarları hafif içe katlanarak sarıldı.
Sarıldıktan sonra 15 dakika buzdolabında bekletilir. Sıvıyağ ve su karıştırılır. Bekletilen yufkalar sıvı yağlı suya bandırılır ve tepsiye dizilir.
180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirilir. Sıcak tüketilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun
5 tane yufka
Sosu için
1 paket sıvı krema
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soda
Bandirmak için
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Ortası için
Lor
Katmer Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Sıvı krema, sıvı yağ ve soda karıştırılır. Birinci yufkanın serilir üzerine sos çokça dökülür ve her yerine yaydırılır. İkinci yufka serilir.
Bütün yufkalara birebir süreç uygulanır, en üst kısıma sos dökülmez. Yufka 24 kesime bölünür. Bütün modüllere lor koyulur ve kenarları hafif içe katlanarak sarıldı.
Sarıldıktan sonra 15 dakika buzdolabında bekletilir. Sıvıyağ ve su karıştırılır. Bekletilen yufkalar sıvı yağlı suya bandırılır ve tepsiye dizilir.
180 derece fırında 35-40 dakika kızarana kadar pişirilir. Sıcak tüketilir. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun