Katmer Çörek Tanımı İçin Materyaller
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya ( 10 gram )
1 tatlı kaşığı tuz ( 8 gram )
5 su bardağı un ( 600 gram )
İç gereç:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kase istediğiniz bir peynir rendesi
8-10 kol doğranmış maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
Katmer Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir su bardağı oda sıcaklığında yahut ılık sütü karıştırma kabına koyun.
Üzerine 1 paket maya, su ve şekeri ekleyip karıştırın.
Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
Sonra sıvı yağ, tuz ve unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp 15 – 20 dakika mayalanması için dinlendirin.
Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Her bir bezeyi 45 – 50 cm. Çapında açın.
Üzerine yumuşak tereyağını sürün. ( yağın yarısını ve orta katlarını da yağlayarak )
Sonra yanlardan içe katlayın. Öteki taraftan da katlayıp kare haline getirin.
Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun.
Hamurun öbür yarısını da birebir formda hazırlayıp derin dondurucuya koyun.
Hamurun ortasındaki yağ donuncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekletin.
Akabinde birinci koyduğunuz hamuru dolaptan alıp açabildiğiniz kadar açın ve üzerine peynir maydanoz karışımı serpin.
Kenardan başlayarak rulo yapın ve rulonun ucunu elinizle sıkıştırın.
Ruloyu 3 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin.
Başka hamuru da tıpkı biçimde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı – süt karışımından sürün.
İsteğinize nazaran susam yahut mavi haşhaş serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
Sıcak yahut ılık servis yapın.
Katmer Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml.
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya ( 10 gram )
1 tatlı kaşığı tuz ( 8 gram )
5 su bardağı un ( 600 gram )
İç gereç:
150 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 kase istediğiniz bir peynir rendesi
8-10 kol doğranmış maydanoz
Üzerine:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı süt
Katmer Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Bir su bardağı oda sıcaklığında yahut ılık sütü karıştırma kabına koyun.
Üzerine 1 paket maya, su ve şekeri ekleyip karıştırın.
Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
Sonra sıvı yağ, tuz ve unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun.
Üzerini kapatıp 15 – 20 dakika mayalanması için dinlendirin.
Mayalanmış hamuru ikiye ayırın. Her bir bezeyi 45 – 50 cm. Çapında açın.
Üzerine yumuşak tereyağını sürün. ( yağın yarısını ve orta katlarını da yağlayarak )
Sonra yanlardan içe katlayın. Öteki taraftan da katlayıp kare haline getirin.
Üzerini streçleyip derin dondurucuya koyun.
Hamurun öbür yarısını da birebir formda hazırlayıp derin dondurucuya koyun.
Hamurun ortasındaki yağ donuncaya kadar yaklaşık 20 dakika bekletin.
Akabinde birinci koyduğunuz hamuru dolaptan alıp açabildiğiniz kadar açın ve üzerine peynir maydanoz karışımı serpin.
Kenardan başlayarak rulo yapın ve rulonun ucunu elinizle sıkıştırın.
Ruloyu 3 parmak genişliğinde kesip pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dizin.
Başka hamuru da tıpkı biçimde hazırladıktan sonra üstlerine yumurta sarısı – süt karışımından sürün.
İsteğinize nazaran susam yahut mavi haşhaş serpip evvelce ısıtılmış 190 derece fırında pişirin.
Sıcak yahut ılık servis yapın.
Katmer Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı