Katmer (Konya Katmeri) Tanımı İçin Gereçler
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Açmak için
1 su bardağı un
Yufkaları yağlamak için
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı karışımı
Kızartmak için
Sıvı yağ+ tereyağı karışımı
Beraberinde
Şeker
Pekmez ya da reçel
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unun dışındaki bütün gereçleri çırpın unu yedirerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 10 beze yapın nemli bez altında 30 dakika dinlendirin.
Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın her bezeye 2 yemek kaşığı tereyağı sıvı yağ karışımı ile yağlayın rulo formunda kıvırın asılarak inceltin.
Bezeleri ortadan başlayarak kıvırın (Ruloyu sarın) oklava ya da merdane yardımı ile kırdığınız bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağ serpilmiş tavada önlü artlı kızartın şeker ya da pekmezle servisi alın.
Haşhaşlı yapmak isterseniz bir katmer için 1 tatlı kaşığı haşhaşı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve sıvı yağ ile karıştırıp sürülür kıvama getirin. Yufkaya yağ sürüp üzerine haşhaşı sürün. Başka evreleri birebir biçimde uygulayın.
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3 su bardağı un
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Açmak için
1 su bardağı un
Yufkaları yağlamak için
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı karışımı
Kızartmak için
Sıvı yağ+ tereyağı karışımı
Beraberinde
Şeker
Pekmez ya da reçel
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Unun dışındaki bütün gereçleri çırpın unu yedirerek kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğurun ve 10 beze yapın nemli bez altında 30 dakika dinlendirin.
Bezeleri açabildiğiniz kadar ince açın her bezeye 2 yemek kaşığı tereyağı sıvı yağ karışımı ile yağlayın rulo formunda kıvırın asılarak inceltin.
Bezeleri ortadan başlayarak kıvırın (Ruloyu sarın) oklava ya da merdane yardımı ile kırdığınız bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yağ serpilmiş tavada önlü artlı kızartın şeker ya da pekmezle servisi alın.
Haşhaşlı yapmak isterseniz bir katmer için 1 tatlı kaşığı haşhaşı 1 tatlı kaşığı toz şeker ve sıvı yağ ile karıştırıp sürülür kıvama getirin. Yufkaya yağ sürüp üzerine haşhaşı sürün. Başka evreleri birebir biçimde uygulayın.
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı