Katmer (Peynirli) Tanımı İçin Malzemeler
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Su
İçi için ;
İstediğiniz çeşit peynir kullanabilir yada sade yapabilirsiniz.
Sıvıyağ
Katmer (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, tuz ve karbonat yoğurma kabına alınır. Üzerine denetimli su eklenerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde hamurlar koparılıp bezeler yapılır. 10 dk kadar dinlendirilir.
Daha sonra oklava yardımıyla çok büyük olmayan yufkalar açılır. Üzerine fırça ile yağ sürülür. Peynir serpilip rulo halinde sarılır ve gül böreği üzere tekrar biçim verilir. Dinlendirilmek üzere bir kenara alınır.
Daha sonra oklava ile tekrar açılarak gerili önlü orta harlı ateşte tavada pişirilir. Afiyet olsun
Katmer (Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karbonat
Su
İçi için ;
İstediğiniz çeşit peynir kullanabilir yada sade yapabilirsiniz.
Sıvıyağ
Katmer (Peynirli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un, tuz ve karbonat yoğurma kabına alınır. Üzerine denetimli su eklenerek çok sert olmayan bir hamur elde edilir.
Hamurumuzdan portakal büyüklüğünde hamurlar koparılıp bezeler yapılır. 10 dk kadar dinlendirilir.
Daha sonra oklava yardımıyla çok büyük olmayan yufkalar açılır. Üzerine fırça ile yağ sürülür. Peynir serpilip rulo halinde sarılır ve gül böreği üzere tekrar biçim verilir. Dinlendirilmek üzere bir kenara alınır.
Daha sonra oklava ile tekrar açılarak gerili önlü orta harlı ateşte tavada pişirilir. Afiyet olsun
Katmer (Peynirli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı