Son konular

Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
5, 5-6 su bardağı un
Orta katlara sürmek için;
125 gr margarin
Şçi için;
Lor peyniri
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt

Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütü ve suyu yoğurma kabına alın.
Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
Başka gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 10 eşit kesime bölün.
Her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üst üste koyarak orta katlara margarin sürün.
En üst kata sürmeyin.
Hepsini hazırlayıp merdane ile açabildiğiniz kadar açıp zıt çevirin tekrar açıp bir bıçak yahut rulet ile 24 kesime bölün.
Başlangıç kısmına bir santim santim kesik atın.
Peyniri koyup rulo halinde çekerek sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı ile sütü karıştırın sürün.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
 

Similar threads

  • Soru
Tel Tel Ayrılan Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su (200 ml) 1 su bardağı ılık süt (200 ml) 1 paket instant maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı dolusu tuz Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml) 1 adet yumurta ( akı içerisine sarısı üzerine ) 5.5 – 6 su bardağı un Ara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Tereyağlı Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 3.5 yemek kaşığı şeker 2 adet yumurta (1 sarısı üstüne) 1 paket maya 1 su bardağı sıvı yağ 2 tatlı kaşığı tuz 3 yemek kaşığı tereyağ (ara katlara sürmek için) 5-5.5 su bardağı un Tel Tel Ayrılan Tereyağlı Kruvasan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Milföy Poğaça (Tel Tel Katmer Poğaça Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta sarısı 1 çay bardağı mesken yoğurdu (sulu kısmından) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 paket yaş maya (42 gr) 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı şeker 1 çat kaşığı kabartma tozu 4-4,5 su bardağı un Hamurları yağlamak için 100 gram tereyağı ya da margarin Yarım çay bardağı ayçiçek yağı Tel Tel Ayrılan Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Çıtır Katmer Kuruvasan Tanımı İçin Gereçler 2 yumurta 1 inin sarısı üzerine sürülmek için ayrılıyor 3 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım yaş maya yahut 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık süt(250 ml) 1 su bardağı ılık su (250 ml) Orta katlara sürmek için 125 gram oda ısısında tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt