Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
5, 5-6 su bardağı un
Orta katlara sürmek için;
125 gr margarin
Şçi için;
Lor peyniri
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütü ve suyu yoğurma kabına alın.
Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
Başka gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 10 eşit kesime bölün.
Her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üst üste koyarak orta katlara margarin sürün.
En üst kata sürmeyin.
Hepsini hazırlayıp merdane ile açabildiğiniz kadar açıp zıt çevirin tekrar açıp bir bıçak yahut rulet ile 24 kesime bölün.
Başlangıç kısmına bir santim santim kesik atın.
Peyniri koyup rulo halinde çekerek sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı ile sütü karıştırın sürün.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su (ılık)
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurta (Akı içine sarısı üzerine)
5, 5-6 su bardağı un
Orta katlara sürmek için;
125 gr margarin
Şçi için;
Lor peyniri
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı süt
Katmer Poğaça Tel Tel Ayrılandışı Çıtır İçi Yumuşacık Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık sütü ve suyu yoğurma kabına alın.
Üzerine kuru maya ve şekeri ekleyip karıştırın kapağını kapatıp 5 dakika bekletin.
Başka gereçleri de ekleyip unu eleyerek azar azar ek edip yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup 10 eşit kesime bölün.
Her parçayı merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açın.
Üst üste koyarak orta katlara margarin sürün.
En üst kata sürmeyin.
Hepsini hazırlayıp merdane ile açabildiğiniz kadar açıp zıt çevirin tekrar açıp bir bıçak yahut rulet ile 24 kesime bölün.
Başlangıç kısmına bir santim santim kesik atın.
Peyniri koyup rulo halinde çekerek sarın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
Üzerine yumurta sarısı ile sütü karıştırın sürün.
180 derece fırında 30 dakika kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın.