Son konular

Katmer Poğaça

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Katmer Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
3 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya
Aldığı kadar un (Yumuşak bir hamur olacak)
Arasına;
50 gram oda sıcaklığında tereyağı
İçine;
Peynir rendesi
Maydanoz (Ben kurutulmuş dereotu kullandım)

Katmer Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Su ve sütü cezveye alıp ılıtalım, daha sonra yoğurma kabına dökelim, tuzu ve şekeride ekleyelim. Mayayı ekleyip, elimizle iyice karıştırarak mayayı eritelim.
Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak ununu kontrollü bir şekilde ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim (Biraz ele yapışabilir, çok un eklemeyin)
Hazır olan hamuru 8 eşit bezeye ayıralım. Her bezeyi tabak büyüklüğünde açalım. Aralarına tereyağı sürelim elimizle. Son kata sürmeyelim ve oklavayla iyice açalım üst üste koyduğumuz 8 bezenin hepsini.
Pizza dilimi gibi 16 eşit parçaya keselim açtığımız hamuru. Geniş kısımlarına iç harçtan koyup rulo şeklinde yuvarlayalım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, yarım saat tepsi mayasını aldırdıktan sonra 180 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kadar pişirelim.
Sıcak tüketilmesini öneririm ara katlardaki tereyağı sayesinde iplik iplik oluyor. ‍ afiyet olsun
Katmer Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (Akı içine, sarısı üstüne) 2 çay kaşığı toz şeker 1 paket kuru maya (Ya da yarım paket yaş maya) 2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Tereyağı Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Patatesli Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı kuru maya 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet yumurta (Akı içine sarısı üstüne) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz şeker Aldığı kadar un Aralarını yağlamak için; Tereyağı yahut teremyağ İç harcı için; 1 tane büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta (Akı içine sarısı üstüne ) 2 çay kaşığı toz şeker 1 paket instant maya 2 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Ortası için; Tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış) Beyaz peynir Maydonoz Katmer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Oklava Kullanmadan Pratik Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt (200 ml) 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 su bardağı oda sıcaklığında yoğurt 2 yemek kaşığı şeker 1 paket instant maya (10 gram) 1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ (160 ml) 2 adet yumurta (sarıları üzerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 2 yumurta ( akı sarısı üzerine sürülecek) 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket yaş maya Aldığı kadar un (kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde ediyoruz) Ortasına; 1 paket teremyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
26
Üst Alt