Son konular

Katmer Poğaça

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta beyazı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yaşmaya
4-4, 5 su bardağı un
Ortası için
200 gram tereyağ
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
İçi için
Beyaz peynir
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1-2 damla süt
Haşhaş , susam , çörekotu, tercihen

Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı

Tüm materyalleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş unu ek edip yumuşak bir hamur yoğurun. Biraz sıvı yağ ile hamuru toparlayıp 1 saat kadar dinlendirin.
Tereyağ & sıvı yağ karışımını ocağa alıp eritin.
Dinlenen hamuru 4 bezeye ayırın.
Birinci bezeyi açıp güzelce yağlayıp dört kenarlarını içe alıp katlayın. İkinci bezeyi de açıp yağlayın.
Birinci bezeyi ortasına alıp yeniden kenarlarından katlayın. 3. Ve 4. Bezelere de tıpkı süreçleri yapın.
Birinci katlamayı alıp diktörgen halinde açın.
Karelere bölün.
Her bölmeyi elinizle biraz daha açıp uç kısmına çizikler atın başka uca peynir koyup rulo yapın.
Ruloları fırın kağıdı ile kaplı tepsiye alıp üzerini kapatın ve bi yarım saat daha mayalandırın.
Mayalanan rulolara yumurtalı karışımı sürün.
Evvelce ısıtılmış fırında 180-200 derecde kızarana dek pişirin. detaylarıyla instagram sayfamda ).
 
Üst Alt