Katmer Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Tarif için;
1 adet yumurta (Sarısı yüzeyine)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı toz maya
Aldığı kadar un
Arası için;
Peynir
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup mayası geldikten sonra 4 kesime kesip, her bezeyi tabak büyüklüğüne getirip, ortalarına tereyağı sürüp üst üste koyup 5 dakika bekletelim.
Sonrasında hamur kendisi açılacaktır alabildiğiniz kadar büyültün oklavaya gerek kalmayacaktır.
Sonra üçgen olacak halde minik minik kesip ortasına istediğiniz harcı koyup (Ben peynirli yaptım) yuvarlayın.
Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Tarif için;
1 adet yumurta (Sarısı yüzeyine)
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım paket yaş maya yada 1 yemek kaşığı toz maya
Aldığı kadar un
Arası için;
Peynir
Katmer Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru yoğurup mayası geldikten sonra 4 kesime kesip, her bezeyi tabak büyüklüğüne getirip, ortalarına tereyağı sürüp üst üste koyup 5 dakika bekletelim.
Sonrasında hamur kendisi açılacaktır alabildiğiniz kadar büyültün oklavaya gerek kalmayacaktır.
Sonra üçgen olacak halde minik minik kesip ortasına istediğiniz harcı koyup (Ben peynirli yaptım) yuvarlayın.
Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişirin
Katmer Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı