Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (sarıları üzerine akı içine)
6 su bardağı un
Ortası için;
100 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı sıvı yağ
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık su süt, şeker ve mayayı karıştırıp eritelim.
Sonra sırasıyla öbür materyalleri karıştırarak ekleyelim ve son olarak da yavaş yavaş un ilavesiyle ele çok az yapışan yumuşak bir hamur yapalım.
Hamuru hiç dinlendirmeden 14 bezeye ayırıp üstlerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
Tereyağını eritip soğutalım.
Dinlenen bezelerin ortalarına eritilmiş yağdan sürüp elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde genişletip üstüne azıcık yağdan sürüp 7 beze üst üste koyup bitirelim.
Kalan bezeleride 7 beze olarak yapıp bitirelim.
Bu kümeleri farklı başka elimizle bastırarak azıcık büyütüp 14 bezeyi üst üste koyalım.
Merdaneyle azıcık servis tabağı büyüklüğünde açıp üstüne streç çekip buz dolabında 20 dk bekletip sonra da çıkarıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açalım.
Evvel 4 e kesip 4 parçayı da 5 ve 6 kesime bölelim.
Uç kısımlarına peynir koyup rulo formunda saralım.
Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Üstlerine yumurta sarısı pekmez karışımından sürüp evvelden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1.5 yemek kaşığı şeker
1 paket yaş maya
Tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (sarıları üzerine akı içine)
6 su bardağı un
Ortası için;
100 gr tereyağı eritilmiş soğutulmuş
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı sıvı yağ
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Ilık su süt, şeker ve mayayı karıştırıp eritelim.
Sonra sırasıyla öbür materyalleri karıştırarak ekleyelim ve son olarak da yavaş yavaş un ilavesiyle ele çok az yapışan yumuşak bir hamur yapalım.
Hamuru hiç dinlendirmeden 14 bezeye ayırıp üstlerini kapatıp 15 dk dinlendirelim.
Tereyağını eritip soğutalım.
Dinlenen bezelerin ortalarına eritilmiş yağdan sürüp elimizle tatlı tabağı büyüklüğünde genişletip üstüne azıcık yağdan sürüp 7 beze üst üste koyup bitirelim.
Kalan bezeleride 7 beze olarak yapıp bitirelim.
Bu kümeleri farklı başka elimizle bastırarak azıcık büyütüp 14 bezeyi üst üste koyalım.
Merdaneyle azıcık servis tabağı büyüklüğünde açıp üstüne streç çekip buz dolabında 20 dk bekletip sonra da çıkarıp merdaneyle yufka büyüklüğünde açalım.
Evvel 4 e kesip 4 parçayı da 5 ve 6 kesime bölelim.
Uç kısımlarına peynir koyup rulo formunda saralım.
Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
Üstlerine yumurta sarısı pekmez karışımından sürüp evvelden ısıtılmış fırında 175 derecede kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.