Katmer Poğaça Tanımı İçin Gereçler
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta bi adedinin sarısı üzeri için ayrılacak
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un (4 su bardağı undan sonra denetimli bi halde unu ek ediyoruz )
Ortasına sürmek için
Tereyağı
İç harcı için;
Beyaz peynir
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütü ocakta hafif ılıtın süt maya ve şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
Maya etkin hale gelince başka materyalleri de ekleyip yumuşak ele yapışmayan bi hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini strecle kapatıp mayalanması için kenara alıyoruz.
Hamurumuz mayalanınca havasını alıp 16 eşit modüle ayırıyoruz her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve 8 bezeyi üzerine tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz .
Geri kalan 8 bezeyide bu biçimde yapıp bi tabağa koyup üzerini poşetle kapatıp buzdolabında bekletiyoruz yarım saat kadar.
Dolaptan çıkarttığımız birinci tabaktaki hamuru tezgaha alıp merdane ile açıyoruz ve 16 eşit modüle bölüyoruz .
Geniş kısmına peyniri koyup kenarlarını katlamadan güzelce sarıyoruz.
Hamur bitene kadar bu sürece devam ediyoruz öbür hamuru da bu biçimde yapıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Üzeri yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsun.
2 su bardağı ılık süt
2 yumurta bi adedinin sarısı üzeri için ayrılacak
3 yemek kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
Aldığı kadar un (4 su bardağı undan sonra denetimli bi halde unu ek ediyoruz )
Ortasına sürmek için
Tereyağı
İç harcı için;
Beyaz peynir
Katmer Poğaça Tanımı Yapılışı
Öncelikle sütü ocakta hafif ılıtın süt maya ve şekeri yoğurma kabına alın ve karıştırın.
Maya etkin hale gelince başka materyalleri de ekleyip yumuşak ele yapışmayan bi hamur elde edene kadar yoğurun ve üzerini strecle kapatıp mayalanması için kenara alıyoruz.
Hamurumuz mayalanınca havasını alıp 16 eşit modüle ayırıyoruz her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açıyoruz ve 8 bezeyi üzerine tereyağı sürerek üst üste koyuyoruz .
Geri kalan 8 bezeyide bu biçimde yapıp bi tabağa koyup üzerini poşetle kapatıp buzdolabında bekletiyoruz yarım saat kadar.
Dolaptan çıkarttığımız birinci tabaktaki hamuru tezgaha alıp merdane ile açıyoruz ve 16 eşit modüle bölüyoruz .
Geniş kısmına peyniri koyup kenarlarını katlamadan güzelce sarıyoruz.
Hamur bitene kadar bu sürece devam ediyoruz öbür hamuru da bu biçimde yapıp yağlı kâğıt serdiğimiz tepsimize diziyoruz.
Üzeri yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip evvelce ısıtılmış 180 derecede pişiriyoruz afiyet olsun.