Son konular

Katmer

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Katmer Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3, 5-4 su bardağı un
Ortaları İçin
150 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Katmer Tanımı Yapılışı

Suyun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir halde ekleyin ve en az 4-5 dakika yoğurun. Hamurunuz mümkün olduğu kadar yumuşak olmalı.
Yoğurma süreci bitince hamurun üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve ortalama mandalina büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayın.
Bezelerin unlanmış bir tepsine alıp üzerlerine de hafif un serpin ve pak bir poşete koyup 15 dakika dinlendirin.
Bu sırada tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın. Sonrasında bir bezeyi tezgaha alıp altını ve üstünü unlayıp ister merdane, ister oklava ile açabildiğiniz kadar açın. Çok ince olmasın çok kalın da olmasın.
Açtığınız hamurun her tarafını güzelce yağlayın. Bir tarafını ortaya gerçek katlayın ve üzerini yağlayın. Öbür tarafı da onun üzerine katlayıp yağlayın.
Öbür uçları da birebir halde içe katlayın. 15 dakika dinlendirin. Hamurların her birini merdane ile çok bastırmadan biraz açıp kenara aldıktan sonra çabucak pişirmeye başlayın.
Bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Katmeri tavaya alın, kabarcıklar oluşmaya başlayınca gerisini çevirin. Bir kaç defa çevirerek iki tarafı güzelce kızarınca havlu kağıt üzerine alın.
Bir katmerin pişme müddeti ortala 1, 5-2 dakika kadardır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Katmer (Konya Katmeri) Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı sirke 1 su bardağı su 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz Açmak için 1 su bardağı un Yufkaları yağlamak için 1 su bardağı eritilmiş tereyağı 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Peynirli Katmer Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı su Yarım su bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu 4,5- 5 su bardağı un Arasına; 200 gram tereyağı eritilmiş Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzerine sürmek için; 1 adet yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Kat Kat Harika Börek Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tuz Un Arası için; 100 gr margarin yahut tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 250 gr peynir Üzeri için; 1 adet yumurta Kat Kat Harika Börek Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Katmer Çörek Tanımı İçin Materyaller Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml. 1 su bardağı süt 1 su bardağı su Yarım su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı toz şeker 1 paket instant kuru maya ( 10 gram ) 1 tatlı kaşığı tuz ( 8 gram ) 5 su bardağı un ( 600 gram ) İç gereç: 150 gram oda sıcaklığında tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Katmer Poğaça Tanımı İçin Materyaller 2 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta beyazı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 yaşmaya 4-4, 5 su bardağı un Ortası için 200 gram tereyağ 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ İçi için Beyaz peynir Üzeri için 1 yumurta sarısı 1-2 damla süt...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt