Katmer Tanımı İçin Gereçler
1,5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3, 5-4 su bardağı un
Ortaları İçin
150 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Katmer Tanımı Yapılışı
Suyun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir halde ekleyin ve en az 4-5 dakika yoğurun. Hamurunuz mümkün olduğu kadar yumuşak olmalı.
Yoğurma süreci bitince hamurun üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve ortalama mandalina büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayın.
Bezelerin unlanmış bir tepsine alıp üzerlerine de hafif un serpin ve pak bir poşete koyup 15 dakika dinlendirin.
Bu sırada tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın. Sonrasında bir bezeyi tezgaha alıp altını ve üstünü unlayıp ister merdane, ister oklava ile açabildiğiniz kadar açın. Çok ince olmasın çok kalın da olmasın.
Açtığınız hamurun her tarafını güzelce yağlayın. Bir tarafını ortaya gerçek katlayın ve üzerini yağlayın. Öbür tarafı da onun üzerine katlayıp yağlayın.
Öbür uçları da birebir halde içe katlayın. 15 dakika dinlendirin. Hamurların her birini merdane ile çok bastırmadan biraz açıp kenara aldıktan sonra çabucak pişirmeye başlayın.
Bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Katmeri tavaya alın, kabarcıklar oluşmaya başlayınca gerisini çevirin. Bir kaç defa çevirerek iki tarafı güzelce kızarınca havlu kağıt üzerine alın.
Bir katmerin pişme müddeti ortala 1, 5-2 dakika kadardır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.
1,5 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3, 5-4 su bardağı un
Ortaları İçin
150 gram tereyağ
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Katmer Tanımı Yapılışı
Suyun içine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unu denetimli bir halde ekleyin ve en az 4-5 dakika yoğurun. Hamurunuz mümkün olduğu kadar yumuşak olmalı.
Yoğurma süreci bitince hamurun üzerini pak bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru hafif unlanmış tezgahın üzerine alın ve ortalama mandalina büyüklüğünde bezelere bölüp yuvarlayın.
Bezelerin unlanmış bir tepsine alıp üzerlerine de hafif un serpin ve pak bir poşete koyup 15 dakika dinlendirin.
Bu sırada tereyağını eritip sıvı yağla karıştırın. Sonrasında bir bezeyi tezgaha alıp altını ve üstünü unlayıp ister merdane, ister oklava ile açabildiğiniz kadar açın. Çok ince olmasın çok kalın da olmasın.
Açtığınız hamurun her tarafını güzelce yağlayın. Bir tarafını ortaya gerçek katlayın ve üzerini yağlayın. Öbür tarafı da onun üzerine katlayıp yağlayın.
Öbür uçları da birebir halde içe katlayın. 15 dakika dinlendirin. Hamurların her birini merdane ile çok bastırmadan biraz açıp kenara aldıktan sonra çabucak pişirmeye başlayın.
Bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Katmeri tavaya alın, kabarcıklar oluşmaya başlayınca gerisini çevirin. Bir kaç defa çevirerek iki tarafı güzelce kızarınca havlu kağıt üzerine alın.
Bir katmerin pişme müddeti ortala 1, 5-2 dakika kadardır. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.