Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
Kurabiye hamuru için;
200 gram tereyağ
1 su bardağı kıyılmış badem
1 çay bardağı dr oetker pudra şekeri
1 paket dr oetker şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerine;
Dr oetker pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı un ve bademi ( bıçakla çok iri olmamak kaydıyla kıyarsanız daha hoş olacaktır) yağsız tavada kavuruyoruz unun rengi dönünce ocaktan alıyoruz.
Kurabiye için gerekli tüm materyalleri karıştırıyoruz ve kavurduğumuz unu da ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hafif un serptiğimiz tezgahta hamuru açarak çay bardağı ile hilal biçiminde keserek tepsiye alıyoruz.
170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soğuyunca pudra şekerine batırıyoruz.
Afiyet olsun
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Kurabiye hamuru için;
200 gram tereyağ
1 su bardağı kıyılmış badem
1 çay bardağı dr oetker pudra şekeri
1 paket dr oetker şekerli vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Üzerine;
Dr oetker pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
1 su bardağı un ve bademi ( bıçakla çok iri olmamak kaydıyla kıyarsanız daha hoş olacaktır) yağsız tavada kavuruyoruz unun rengi dönünce ocaktan alıyoruz.
Kurabiye için gerekli tüm materyalleri karıştırıyoruz ve kavurduğumuz unu da ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz.
Hafif un serptiğimiz tezgahta hamuru açarak çay bardağı ile hilal biçiminde keserek tepsiye alıyoruz.
170 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyeler soğuyunca pudra şekerine batırıyoruz.
Afiyet olsun
Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı