Kavala Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
250 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 buçuk su bardağı çiğ badem + 1 su bardağı un( beraber kavrulacak)+ 2 buçuk su bardağı kadar un (Toplamda 3-3,5 buçuk su bardağı kadar un kullanılmış olacak)
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve robottan iri olarak çekilmiş çiğ bademi uygun bir tavaya alıp 5-6 dakika hafif renk alana kadar kavuralım.
Kavurma işlemi bitince geniş bir tepsiye boşaltıp soğumasını bekleyelim.
Tamamen soğuyunca diğer malzemelerle beraber kurabiye hamurunu yoğuralım.
Unu dikkatli ekleyelim çok sert bir hamur olmasın.
Tezgahta elimizle düzleştirip yaydıralım.
Daha sonra oklava ile üzerinden geçip düzleyelim.
Ben hamurun üzerine yağlı kağıt koyup açtırdım.
Böylece oklavaya yapışmadan kolaylıkla açılıyor ay şeklinde kalıbınız varsa onunla ve ya küçük düz ağızlı bir bardakla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Tamamen soğuyan kurabiyemizin üzerine bol pudra şekeri eleyerek servis edelim.
Kavala Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
250 gram margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 buçuk su bardağı çiğ badem + 1 su bardağı un( beraber kavrulacak)+ 2 buçuk su bardağı kadar un (Toplamda 3-3,5 buçuk su bardağı kadar un kullanılmış olacak)
Kavala Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un ve robottan iri olarak çekilmiş çiğ bademi uygun bir tavaya alıp 5-6 dakika hafif renk alana kadar kavuralım.
Kavurma işlemi bitince geniş bir tepsiye boşaltıp soğumasını bekleyelim.
Tamamen soğuyunca diğer malzemelerle beraber kurabiye hamurunu yoğuralım.
Unu dikkatli ekleyelim çok sert bir hamur olmasın.
Tezgahta elimizle düzleştirip yaydıralım.
Daha sonra oklava ile üzerinden geçip düzleyelim.
Ben hamurun üzerine yağlı kağıt koyup açtırdım.
Böylece oklavaya yapışmadan kolaylıkla açılıyor ay şeklinde kalıbınız varsa onunla ve ya küçük düz ağızlı bir bardakla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış 170° fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Tamamen soğuyan kurabiyemizin üzerine bol pudra şekeri eleyerek servis edelim.
Kavala Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı