Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
250 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı çiğ badem
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bademi iri kalacak halde robottan geçirelim.
1 su bardağı un ile tavada 5 dakika kavuralım, soğuması için kenara alalım.
Uygun bir kasede oda sıcaklığındaki yağ ve öteki materyalleri karıştıralım.
Soğuyan un ve bademi de ekleyelim karıştıralım.
Üzerine 3 bardak un daha ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru elimizle düzeltelim.
Sonra merdane ile 2 cm kalınlığında hafif inceltelim.
Ay formunda kalıp ile biçim verelim. (kalıp yoksa kahve yanı su bardağı ile hal verebilirsiniz. ).
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuyunca çokça pudra şekerine bulayalım.
Afiyet olsun
250 gram tereyağı ya da margarin
1,5 su bardağı çiğ badem
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
4 su bardağı un
Üzeri için:
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Birinci olarak bademi iri kalacak halde robottan geçirelim.
1 su bardağı un ile tavada 5 dakika kavuralım, soğuması için kenara alalım.
Uygun bir kasede oda sıcaklığındaki yağ ve öteki materyalleri karıştıralım.
Soğuyan un ve bademi de ekleyelim karıştıralım.
Üzerine 3 bardak un daha ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
Hamuru elimizle düzeltelim.
Sonra merdane ile 2 cm kalınlığında hafif inceltelim.
Ay formunda kalıp ile biçim verelim. (kalıp yoksa kahve yanı su bardağı ile hal verebilirsiniz. ).
Evvelce ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuyunca çokça pudra şekerine bulayalım.
Afiyet olsun