Kavala Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı çiğ badem
1 su bardağı un (Kavurmak için)
2.5 -3 su bardağı un
250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzeri İçin
1 su bardağı pudra şekeri

Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Çiğ bademi rondoda 1-2 çeşit çekin. Hafif iri, dişe gelecek büyüklüğüne geldiğinde içinden 2-3 kaşık ayırın. Kalan bademi un kıvamına gelen.
1 bardak unu ve bademleri bir tavada hafif renk alana kadar, kısık ateşte kavurun. Akabinde karıştırma kabına aktararak oda sıcaklığına gelene dek soğutun.
Soğuyan kavrulmuş bademli-unlu karışıma kalan tüm materyalleri ek ederek toparlanana kadar yoğurun.
Hamuru iki yaprak yağlı kağıt ortasında merdaneyle açın. Hamur kalınlığı 1 parmak kadar olmalıdır.
Hamuru bir kurabiye kesici ya da bardak yardımıyla aydede halinde kesin.
Hazırladığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıtla kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Kurabiyeleri, evvelden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra pudra şekerine bulayın.
Büsbütün pudra şekeriyle kaplanmış kavala kurabiyelerini, çay ve kahvenin. Yanında sevdiklerinizle paylaşın. ‍.
 
Üst Alt