Son konular

Kavala Kurabiyesi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Gereçler
250 gram margarin (oda ısısında)
1 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
5 su bardağı kavrulmuş un
2 su bardağı olağan un
1 su bardağı kavrulmuş badem
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Kavala Kurabiyesi Tanımı Yapılışı

5 su bardağı un kısık ateşte 15 dakika karıştırarak kavrulur soğumaya bırakılır.
Bademler tüm olarak bir kaç dakika kavrulur robotta çekilir iki dakika daha kavrulduktan sonra soğumaya bırakılır.
Yoğurma kabına un ve badem hariç tüm gereçler koyulur.
Kavrulmuş un eklenir karıştırılır ve olağan un denetimli olarak eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Kavrulmuş badem de eklenir ve hamur hazırlanır.
Yağlı kağıdın üzerine alınır üzerine bir yağlı kağıt daha serilir ve merdane ile açılır.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
Yuvarlak bir kalıpla yarım ay hali verilir.
Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir.
Üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.Görüntüsü kat kat olan damakta dağılan şahane kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim.
Not: un ve badem büsbütün soğumuş olmalı.Ben kavrulmuş un tadının baskın olmaması için 2 bardak olağan un kullandım.Deneyecek olanlara şimdiden afiyet.
 
Üst Alt