Kavanozda Kışlık Patlıcan Yemeği(Çok Pıratik) Tarifi İçin Malzemeler
2 kilo taze patlıcan
1,5 kilo domates
10 adet yeşil biber acıyla karışık
Yeterince kavanoz ve kapağı
Kavanozda Kışlık Patlıcan Yemeği(Çok Pıratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar küp, küp doğranır geniş bir kaba koyup üzerine su doldurulur kararmaması için.
Yıkanmış olan domatesler küçük olarak küp, küp doğranıp geniş bir tencereye konur.
Suda ıslatılan patlıcanların suyu süzülür birkaç defa daha yıkanır tenceredeki doğranmış olan domateslerin üzerine ilave edilir.
Yıkanıp doğranan biberlerde üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ocağa alınır.
Önce yüksek ayarda kaynamaya başlayıncada orta ayarda kendi suyuyla karıştırarak pişirilir.
Rengi değişince kaynar, kaynar temiz kavanozlara katıp kavanozların ağzı silinip kapaklarda kurulanır sıkıştırılıp kavanozlar ters çevrilir soğuyunca uygun bir yerde güneş görmeyen yerde saklanır.
Kışın tüketeceğinizde.
Tencereye küp doğranan soğan ve yağla kavrulur, yeterincede kaşığın ucuyla salça eklenir kavanozdaki patlıcanlarda eklenir kavrulur, üzerine yeterince sıcak su eklenir ister pirinç, ister bulgur ilave edilir yemek yapılır.
Arzuya göre kıymaylada olur musakkası olur. Nasıl severseniz her şekilde pişirilir.
Not: Kavanozların ağız kısımlarında ufak tefek yıpranma olmasın yoksa hava alır bozulur. Çok kolay piratik kışa hazır yemek. Yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
Kavanozda Kışlık Patlıcan Yemeği(Çok Pıratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 kilo taze patlıcan
1,5 kilo domates
10 adet yeşil biber acıyla karışık
Yeterince kavanoz ve kapağı
Kavanozda Kışlık Patlıcan Yemeği(Çok Pıratik) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Patlıcanlar küp, küp doğranır geniş bir kaba koyup üzerine su doldurulur kararmaması için.
Yıkanmış olan domatesler küçük olarak küp, küp doğranıp geniş bir tencereye konur.
Suda ıslatılan patlıcanların suyu süzülür birkaç defa daha yıkanır tenceredeki doğranmış olan domateslerin üzerine ilave edilir.
Yıkanıp doğranan biberlerde üzerine eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır ocağa alınır.
Önce yüksek ayarda kaynamaya başlayıncada orta ayarda kendi suyuyla karıştırarak pişirilir.
Rengi değişince kaynar, kaynar temiz kavanozlara katıp kavanozların ağzı silinip kapaklarda kurulanır sıkıştırılıp kavanozlar ters çevrilir soğuyunca uygun bir yerde güneş görmeyen yerde saklanır.
Kışın tüketeceğinizde.
Tencereye küp doğranan soğan ve yağla kavrulur, yeterincede kaşığın ucuyla salça eklenir kavanozdaki patlıcanlarda eklenir kavrulur, üzerine yeterince sıcak su eklenir ister pirinç, ister bulgur ilave edilir yemek yapılır.
Arzuya göre kıymaylada olur musakkası olur. Nasıl severseniz her şekilde pişirilir.
Not: Kavanozların ağız kısımlarında ufak tefek yıpranma olmasın yoksa hava alır bozulur. Çok kolay piratik kışa hazır yemek. Yapacak olanlara kolay gelsin. Afiyet olsun.
Kavanozda Kışlık Patlıcan Yemeği(Çok Pıratik) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı