Son konular

Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller
1 bütün tavuk
50 gram yumuşak tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
3 diş sarımsak
Kavanoz harcı için
2 tane patates
1 tane kuru soğan
2 diş sarımsak
Karabiber, tuz
1 yemek kaşığı domates salçası
200 ml sıcak su
Üzerine serpmek için
Kırmızı pul biber

Kavanozla Pişen Şahane Bütün Tavuk Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Bütün tavuğun en lezzetli pişirme prosedürü huzurlarınızda
Öncelikle yumuşak tereyağı, baharatları, tuz ve ezilmiş sarımsağı bir kapta karıştıralım.
Tavuğun uç kanatlarını keselim tereyağlı sosu her yerine gelecek biçimde derinin altına da olacak formda sürelim. Bu halde bir saat buzdolabında dinlendirelim.
Kavanoza zerzevatları soyup doğrayalım.
Üzerine salçayı sıcak suyla karıştırıp kavanoza dökelim.
Tuz ,karabiber ek edip fırın tepsisine alalım.
Tavuğu dikkatlice kavanozun üzerine oturtalım.
Üzerine pul biber serpelim tavuğun üst kısımlarına iki tane çöp şiş saplayalım.
Üzerine yağlı kağıt geçirelim.
Evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede 1, 5 saat pişirelim ( büsbütün kızarsın) afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Fırında Soslu Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 tüm tavuk Sos için 2 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı salça Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı pul biber Tuz Garnitür için 10 tane arpacık soğan 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Fırında Soslu Bütün Tavuk Nasıl Yapılır (Yılbaşı Tavuğu Ve İç Pilav Tarifi) İçin Malzemeler Fırında kızarmış tavuk için: Kullanılan su bardağı 200ml 1 adet bütün tavuk (1.600gr) 1 adet fırın poşeti (büyük boy) Tavuk sosu için: 1 yemek kaşığı yoğurt 1 diş sarımsak ( büyük boy) 3 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller 1 bütün tavuk 1 yemek kaşığı yoğurt 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber 2-3 diş sarımsak 2 adet patates Kapya biber, yeşil biber Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler 1 adet bütün tavuk 5 yemek kaşığı tereyağı 1 adet portakal 1 adet limon 1 adet mandalina 5 adet sarımsak 1 adet soğan Kekik Pul biber Tane kimyon Karabiber Tuz Yancısı Patates Tereyağlı Turunçgilli Fırında Bütün Tavuk Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
İç Pilav Eşliğinde Fırında Kızarmış Bütün Tavuk Tanımı İçin Materyaller İç pilav için ; 2 yemek kaşığı tereyağı Sıvı yağ 1 su bardağı pirinç 1 adet soğan – yemeklik doğranmış 1 küçük paket dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı kuş üzümü 2 yemek kaşığı toz şeker ( ben şeker kullanmadım fakat bilginize)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
Üst Alt