Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı İçin Malzemeler
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş ılımış tereyağ-margarin
1.5 su bardağı kavrulmuş irmik
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ceviz
Şerbet için ;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup karıştırılır.
Kıvam alan şerbet soğumaya bırakılır.
İrmik de kısık ateş de kavrulup soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yoğurt ve yağ ekleyip çırpılır.
Sonra kavrulmuş irmik, kabartma tozu ve un ekleyip tekrar çırpılır.
En son ceviz ekleyip karıştırılır.
Yağlanan borcama dökülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Afiyet olsun
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yumurta
Yarım su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı erimiş ılımış tereyağ-margarin
1.5 su bardağı kavrulmuş irmik
1 paket kabartma tozu
6 yemek kaşığı un
1 çay bardağı ceviz
Şerbet için ;
3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbet için şeker ve su tencereye konulup karıştırılır.
Kıvam alan şerbet soğumaya bırakılır.
İrmik de kısık ateş de kavrulup soğumaya bırakılır.
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
Yoğurt ve yağ ekleyip çırpılır.
Sonra kavrulmuş irmik, kabartma tozu ve un ekleyip tekrar çırpılır.
En son ceviz ekleyip karıştırılır.
Yağlanan borcama dökülüp 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak. Afiyet olsun
Kavrulmuş İrmikli Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı