Kavrulmuş Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 çay bardağı tel şehriye
Tereyağ,sıvı yağ
Tuz ,kara biber ,nane
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kalığı un
Yarım limon suyu çorbanın kıvamına nazaran su
Kavrulmuş Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağları tencereye koyup eritelim.
Üzerine şehriyeyi ek edip yakmadan pembeleşene kadar kavuralım.
Baharatları ek edip suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım.
Diğer tarafda terbiyesi için gerekli gereçleri karıştıralım.
Pişen çorbadan 2 kepçe terbiyeye koyup ılıtalım karışdırarak çorbaya ek edelim.
Nanesini de ek edip birtaşım daha kaynatıp altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kavrulmuş Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 çay bardağı tel şehriye
Tereyağ,sıvı yağ
Tuz ,kara biber ,nane
Terbiyesi için
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kalığı un
Yarım limon suyu çorbanın kıvamına nazaran su
Kavrulmuş Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yağları tencereye koyup eritelim.
Üzerine şehriyeyi ek edip yakmadan pembeleşene kadar kavuralım.
Baharatları ek edip suyunu ayarlayıp pişmeye bırakalım.
Diğer tarafda terbiyesi için gerekli gereçleri karıştıralım.
Pişen çorbadan 2 kepçe terbiyeye koyup ılıtalım karışdırarak çorbaya ek edelim.
Nanesini de ek edip birtaşım daha kaynatıp altını kapatalım. Afiyet olsun.
Kavrulmuş Şehriyeli Tavuk Suyu Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı