Son konular

Kavun Pekmezi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kavun Pekmezi Tarifi İçin Malzemeler
5 kg kavun suyu
3 yemek kaşığı pekmez toprağı
1,5 su bardağı su

Kavun Pekmezi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kavunlarınız ne kadar yumuşak olursa sonuç o kadar güzel olacaktır.
Kavunlar kabuk ve çekirdeklerinden ayırıp dilimleyin.
Bez çuvala alın. Suyunu çıkarın.
Bu suyu geniş bir kaba alın ve pekmez toprağını ekleyin.
Bir gün kıpırdamadan dinlendirin.
Topraklı kısım (yürek) altta kalıp, üste azda olsa posalı kavun suyu kalsın. Ertesi gün yine kımıldamadan tencereye suyu alın.
Dibini tülbentten geçirip ondan çıkan suyu ve diğer suyu da(kavun hafif koyu sulu olduğu için su takviyesi suyu akıcı hale getiriyor)
Tencereye ekleyin. 2 saat kadar kaynatın.
Kaynarken üzerindeki kefleri alın.
Tencerenin kenarlarını nemli bezle silin.
Kenardaki posa karışınca acımsılık verir.
2 saat sonunda ocaktan alın.
Kapak kapatıp bir gün daha bekletin. Ertesi gün tekrar pişirmeye başlayın bu defa kıvam alıp ekmeği bastırınca pekmez ekmeği tutana kadar pişirin.
Bu işlem çok miktarlarda 14 saati bulurken ev ortamında birkaç saat içerisinde olacaktır. Şifa niyetine. Afiyet olsun.
Kavun Pekmezi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt