Kavurma Makarna Tarifi İçin Malzemeler
150 gram makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım bulyon (tavuk veya et tercihinize bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Su
Kavurma Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereye sıvı yağını alın.
150 gram makarnanın yarısını tencereye ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Kavrulan makarnaların üzerine diğer makarnaları ekleyin.
Üzerini geçecek kadar suyu (normal soğuk) ilave ettikten sonra yarım bulyon ve tuzu da ekleyin.
Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişen makarnayı güzelce karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Ben üzerine yoğurt ile çok yakıştırıyorum. Afiyet olsun.
Kavurma Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
150 gram makarna
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım bulyon (tavuk veya et tercihinize bağlı)
1 çay kaşığı tuz
Su
Kavurma Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce tencereye sıvı yağını alın.
150 gram makarnanın yarısını tencereye ilave edip sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.
Kavrulan makarnaların üzerine diğer makarnaları ekleyin.
Üzerini geçecek kadar suyu (normal soğuk) ilave ettikten sonra yarım bulyon ve tuzu da ekleyin.
Kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pişen makarnayı güzelce karıştırdıktan sonra sıcak sıcak servis edin.
Ben üzerine yoğurt ile çok yakıştırıyorum. Afiyet olsun.
Kavurma Makarna Tarifi Fotoğraflı Yapılışı