Kavurmalı Bamya Tanımı İçin Materyaller
1 kg bamya
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
4 tane yeşil biber
1 su bardağı konserve domates sosu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kase haşlanmış nohut
1 kase kavurma
1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kavurmalı Bamya Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye zeytinyağı ekleyin.
Soğanı ve yeşil biberi küçük doğrayarak kavurmaya başlayın.
Akabinde salça ekleyin.
Domatesi ve daha sonra nohut ve kavurmayı ekleyin.
Bamyaları temizleyin ve yıkadıktan sonra ekleyin.
Yarım limon suyunu ekledikten sonra tencerede bamyaların üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
Pulbiber ve tuz ekleyin.
Yüksek ateşte kaynatın, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dk bamyalar pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.
1 kg bamya
1 adet büyük uzunluk kuru soğan
4 tane yeşil biber
1 su bardağı konserve domates sosu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 kase haşlanmış nohut
1 kase kavurma
1 yemek kaşığı domates-biber karışık salça
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
Kavurmalı Bamya Tanımı Yapılışı
Derin bir tencereye zeytinyağı ekleyin.
Soğanı ve yeşil biberi küçük doğrayarak kavurmaya başlayın.
Akabinde salça ekleyin.
Domatesi ve daha sonra nohut ve kavurmayı ekleyin.
Bamyaları temizleyin ve yıkadıktan sonra ekleyin.
Yarım limon suyunu ekledikten sonra tencerede bamyaların üzerini geçecek biçimde su ekleyin.
Pulbiber ve tuz ekleyin.
Yüksek ateşte kaynatın, daha sonra kısık ateşte yaklaşık 45 dk bamyalar pişene kadar pişirin. Afiyet olsun.