Kavurmalı Havuçlu Pilav Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
4 su bardağı etsuyu (tavuksuyu) da olabilir
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet küp şeker
4,5 damla limon suyu
1 kaşık tereyağı
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavurmalı Havuçlu Pilav Tanımı Yapılışı
Eti kısık ateşe bırakıyoruz orta ara karıştırıyoruz ta ki suyunu salıp çekene kadar.
Tuzunu atıp bir dakika daha kavuruyoruz.
Sıvı yağında ekleyip bir iki dakika daha kavurup ateşten alalım.
Öbür yanda tencerede yağları ince doğranmış soğanı kavuralım.
İçine havucu ekliyoruz .
Tekrar 1-2 dakika kavuralım.
Yıkanmış pirinçleri ekliyoruz .
2- 3 dakika daha kavurup suyunu veriyoruz.
İçine baharatları ı ve şekerini veriyoruz.
Kaynayana kadar harlı daha sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Bir borcama evvel kavurmaya bastırarak döküyoruz .
Sonrada üzerine pilavı bastırarak katıyoruz düz bir tabağa aykırı çeviriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
4 su bardağı etsuyu (tavuksuyu) da olabilir
Yarım çay kaşığı yenibahar
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet küp şeker
4,5 damla limon suyu
1 kaşık tereyağı
Yarım kahve fincanı sıvı yağ
Yarım kilo kuşbaşı et
Yarım çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Kavurmalı Havuçlu Pilav Tanımı Yapılışı
Eti kısık ateşe bırakıyoruz orta ara karıştırıyoruz ta ki suyunu salıp çekene kadar.
Tuzunu atıp bir dakika daha kavuruyoruz.
Sıvı yağında ekleyip bir iki dakika daha kavurup ateşten alalım.
Öbür yanda tencerede yağları ince doğranmış soğanı kavuralım.
İçine havucu ekliyoruz .
Tekrar 1-2 dakika kavuralım.
Yıkanmış pirinçleri ekliyoruz .
2- 3 dakika daha kavurup suyunu veriyoruz.
İçine baharatları ı ve şekerini veriyoruz.
Kaynayana kadar harlı daha sonra kısık ateşte suyu çekene kadar pişirilir.
Bir borcama evvel kavurmaya bastırarak döküyoruz .
Sonrada üzerine pilavı bastırarak katıyoruz düz bir tabağa aykırı çeviriyoruz yemeğimiz hazır afiyet olsun.