Son konular

Kavurmalı Yumma Çorba

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kavurmalı Yumma Çorba Tanımı İçin Materyaller
4 su bardağı su( su ölçünüzü yarım yada 1 bardak fazla ekleyebilirsiniz)
1 yemek kaşığı salça( konut imali olduğu için tuz kullanmıyorum, siz damak tadınıza nazaran ekleyebilirsiniz)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 limonun suyu ( siz yarım da kullanabilirsiniz)
Hamuru için;
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağından az su
İçi için;
1 kase küçük doğranmış kavurma

Kavurmalı Yumma Çorba Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle hamurumuzu yapalım.
Kaba un ve tuzumuzu koyalım.
Denetimli bir halde suyumuzu ekleyelim.
Çok yumuşak olmayan sert bir hamur elde etmeliyiz.
Hazırladığımız hamurumuzu 2 eşit modüle kesip çok ince olmayacak halde açalım.
Bir bıçak yardımı ile 2-2. 5 cm(yaklaşık 2 parmak genişliğinde) şerit kesimler halinde kesin.
Sonra öteki kısımdan kesip küçük kareler oluşturun.
Kestiğimiz kare hamurlarımızın üstüne küçük küçük doğradığımız kavurmamızdan koyalım ve her dört kenarından tutup kapatalım.
Biz onları yaparken öteki taraftan çorbamızın suyunu hazırlayalım.
Tencereye sıvı yağ ve salçamızı ekleyelim ocağa alalım.
Salçamız kavrulup kokusu çıktığında 4 su bardağı suyumuzu ekleyip kaynamaya bırakalım.
Yaptığımız yumma hamurları unlanmış bir tepsiye ya geniş bir tabağa koyalım.
Suyumuz kaynadığında içine limon suyumuzu, pul biberimizi ve yumma hamurlarımızı (yapışmayacak şekilde) yavaş yavaş ekleyelim.
15-20 dk orta ateşte pişmeye bırakalım.
Bu çorba biraz ağır kıvamlı bir çorba olduğundan şayet daha sulu isterseniz su ölçüsünü arttırabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun….
 

Similar threads

  • Soru
Sebzeli Kavurmalı Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler 5 adet yufka 500 gr kavurma 1 su bardağı su 7 adet çarliston biber 2 adet orta boy soğan 2 adet orta boy domates 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kişniş 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Kavurmalı Alinazik Tanımı İçin Materyaller 700 gram kuşbaşı et 3 patlıcan Yoğurt (yoğurdu göz kararı koydum) 1 büyük baş soğan 3 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay bardağı zeytin yağı (Biraz daha az olabilir et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Farklı Bir Çorba Tanımı Arayanlara Mersin'den Efsane Tarmer Çorba Tanımı İçin Gereçler Mercimek çorbası için gereçler; 1 su bardağı kırmızı mercimek Tuz (kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın) 1 tatlı kaşığı soğan tozu 1 çorba kaşığı sade yağı Yarım çay kaşığı kimyon 6 su bardağı su Tavuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Kıymalı Kavurmalı Pide Tarifi İçin Malzemeler 4 su bardağı un 1 paket instant kuru maya 1.5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı silme şeker 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ İç harcı için ; Yarım kilo kıyma veya kuşbaşı et 1 tane kırmızı biber 1 tane yeşil biber 1 tane soğan Tuz 1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kavurmalı Kapalı Karadeniz Pidesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Harç için; Kişi sayısı kadar kuşbaşı et 1 adet soğan Tuz Karabiber Tereyağı Üstüne...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt