Son konular

Kayısı Tatlısı

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
2,5 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için;
Fındık veya ceviz içi

Kayısı Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kayısıları yıkayıp, bir kaba alıp, üzerine sıcak su ilave edip bir saat beklettim.
Daha sonra tereyağını bir tencereye alıp, eritip, üzerine yumuşamış kaysıları süzgeçten geçirip, ilave edin.
Sonra toz şekeri de üzerine döküp, bir su bardağı sıcak suyu son olarak ekleyip, orta ateşte yaklaşık 15 dakika kayısılar yumuşayıp istediğim kıvama gelene kadar yani suyunu çekene kadar pişirin.
Sonra ocaktan alıp bir borcama boşaltıp, üzerine fındık ile süsleyip, servis yaptım çok hafif ve gerçekten lezzetli bir tatlı oldu. Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
Kayısı Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt