Kayısı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
1 kase kuru kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Ceviz
Kayısı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kayısılar güzelce yıkanır. Sonra tavaya yağ konur ve kayısı konur birkaç kez yağda çevrilir.
Üzerine sıcak su ve şeker eklenir. Karıştırılıp pişmeye bırakılır.
Suyunu çekip kayısılar yumuşayınca birkaç dakika tekrar yağında çevrilir.
Tabaklara konup ceviz içi serpilir. Afiyet olsun.
Kayısı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 kase kuru kayısı
Yarım su bardağı tozşeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
Ceviz
Kayısı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel kayısılar güzelce yıkanır. Sonra tavaya yağ konur ve kayısı konur birkaç kez yağda çevrilir.
Üzerine sıcak su ve şeker eklenir. Karıştırılıp pişmeye bırakılır.
Suyunu çekip kayısılar yumuşayınca birkaç dakika tekrar yağında çevrilir.
Tabaklara konup ceviz içi serpilir. Afiyet olsun.
Kayısı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı