Kaymak Hoşu Tanımı İçin Malzemeler
1 küçük kase süt kaymağı
1 küçük kasenin yarısı kadar irmik
1 küçük kasenin yarısı kadar hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
Yarın çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un yumuşak kıvamlı olacak
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Kaymak Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbet hazırlanır 3 bardak su ile 2 bardak şeker kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca 2 – 3 dakika daha kaynatılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakın.
Daha sonra kaymak, irmik, hindistan cevizi, yumurta, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ bir kapta güzelce karıştırılır.
Sonra yavaş yavaş un eklenip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
Sonra üzerine fındık koyulur. 180 derece kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidin kaymak güzelinin üstüne soğuk şerbet dökülür.
Şerbeti çekinceye kadar bir iki saat beklenir. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Kaymak Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 küçük kase süt kaymağı
1 küçük kasenin yarısı kadar irmik
1 küçük kasenin yarısı kadar hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane yumurta
Yarın çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un yumuşak kıvamlı olacak
Şerbeti için:
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
Kaymak Hoşu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk evvel şerbet hazırlanır 3 bardak su ile 2 bardak şeker kaynatılır.
Kaynamaya başlayınca 2 – 3 dakika daha kaynatılır. Altı kapatılıp soğumaya bırakın.
Daha sonra kaymak, irmik, hindistan cevizi, yumurta, kabartma tozu, vanilya, sıvı yağ bir kapta güzelce karıştırılır.
Sonra yavaş yavaş un eklenip kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edilir ve ceviz büyüklüğünde modüller koparılır.
Sonra üzerine fındık koyulur. 180 derece kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkıp birinci sıcaklığı gidin kaymak güzelinin üstüne soğuk şerbet dökülür.
Şerbeti çekinceye kadar bir iki saat beklenir. Daha sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Kaymak Hoşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı