Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
4 adet ayva
Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
Kararmaması için;
Yarım limon
Su
Üzeri için;
Kaymak
File antep fıstığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup ikiye bölüp içini temizliyoruz çekirdekleri kenara alıp bekletiyoruz.
Limonu sıkıp üzerine su ilave edip ayvaları suda 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sonrasında yarım ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
Karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
Soğuyan ayvaları kaymak ile servis ediyoruz.
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
4 adet ayva
Her yarım ayva için 2 yemek kaşığı toz şeker
3-4 adet karanfil
2 çubuk tarçın
Kararmaması için;
Yarım limon
Su
Üzeri için;
Kaymak
File antep fıstığı
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ayvaları soyup ikiye bölüp içini temizliyoruz çekirdekleri kenara alıp bekletiyoruz.
Limonu sıkıp üzerine su ilave edip ayvaları suda 5 dakika kadar bekletiyoruz.
Sonrasında yarım ayvaları limonlu sudan çıkarıp tencereye alıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ilave ediyoruz.
Karanfil tarçın ve ayva çekirdeklerini ve yarım su bardağı suyu da ekleyip kısık ateşte 45 dakika kadar pişiriyoruz ve yumuşayınca ocaktan alıyoruz.
Soğuyan ayvaları kaymak ile servis ediyoruz.
Kaymaklı Ayva Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı