Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı İçin Malzemeler
1 paket baklavalık yufka
Antep fıstığı
200 gr tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 kase süt kaymağı yahut 1 paket hazır kaymak
Kaymak için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı irmik
1 yemek kaşığı şeker
Şerbet için:
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Tencereye süt, irmik ve şekeri alıp daima karıştırarak pişiriyoruz ve yalancı kaymak yapıyoruz.
Katılaştıktan sonra altını kapatıp içine paket kaymağı koyuyoruz( ben meskende kaynattığım sütün kaymağı vardı onu kullandım) ve karıştırıyoruz.
Baklavalık yufkayı 3 kat halinde kullanıyoruz. Bir kat yufkayı serip üzerine erittiğimiz tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürüyoruz.
Çok sürmemize gerek yok 3 katta da yağ kullanıyoruz. 3. Yufkanın üzerine de yağ sürüp dikey halinde olacak yufka fotoğrafta göründüğü üzere kaymak ve fıstık koyup rulo formunda sarıyoruz. Tepsimize koyuyoruz. Benim kabım 6 rulo aldı.
Rulolarımız bittikten sonra dilimleyip üzerine kalan tereyağını döküyoruz ve 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25-30 dk pişiriyoruz.
Fırından fırına pişme mühleti değişebilir onun için denetimli biçimde pişirelim. Altının ve üzerinin altın rengi alması gerekiyor.
Pişen baklavamızın birinci sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti döküyoruz ve çekmesini bekliyoruz. Servis esnasında üzerine fıstık serpiyoruz.
Baklavamız hazır yapanların ellerine sıhhat

Kaymaklı Fıstıklı Sarma Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi İçin Malzemeler 9 adet baklavalık yufka 1 kase kaymak 1 kase çekilmiş antep fıstığı 1 kase toz şeker 3 yemek kaşığı tereyağı/margarin Kaymaklı Fıstıklı Katmer Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 3 adet yufka tezgaha üst üste konulur. Ortasına katlanacak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler 200 gram kadayıf 200 gram toz fıstık 4 çorba kaşığı tereyağ Kaymak Şerbeti için 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Fıstıklı Kaymaklı Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce şerbet hazırlanır şeker ve su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
  • Soru
Kadayıflı Baklava Sarma Tarifi İçin Malzemeler Baklavalık yufka 150 gram kadayıf 1 su bardağı fıstık 1 su bardağı ceviz 1 çay bardağı hindistan cevizi 125 gram tereyağ Yarım çay bardağı sıvı yağ Şerbet için: 3,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su 1 dilim limon Kadayıflı Baklava Sarma Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
11
  • Soru
Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi İçin Malzemeler 20 adet baklava yufkası 50 gram tereyağı İç malzeme (Kaymak) 2 su bardağı süt 6 yemek kaşığı irmik 3 yemek kaşığı şeker Şerbeti için; 2,5 su bardağı su 2 su bardağı şeker Yarım limon suyu Kaymaklı Muska Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller 1 paket 500 gram baklavalık yufka 200 gram tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ Kaymağı için : 1 buçuk su bardağı süt 2 yemek kaşığı irmik Ortasına : 1 su bardağı ceviz Üzeri için: 2 yemek kaşığı kakao 1 yemek kaşığı pudra şekeri Şerbeti için : 1 su bardağı su 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt